Povratak otpisanih: Jelena Dokić u finalu nakon pet godina

AUSTRALKA srpskog porijekla, kontroverzna Jelena Dokić, nekada četvrta tenisačica svijeta, najavljuje povratak boljim danima plasmanom u finale ITF turnira u Firenci.

Jelena Dokić, 25-gdišnja tenisačica rođena u Osijeku, započela je svoju profesionalnu karijeru pod australskom zastavom, ali je od 2001. do 2005. godine nastupala za bivšu Srbiju i Crnu Goru. No, od početka 2006. odlučila je ponovno igrati za Australiju. U kolovozu 2002. godine bila je na 4. mjestu WTA ljestvice, a u karijeri ima i 5 osvojenih WTA turnira. Dokić je trenutno 429. tenisačica svijeta i pokušava se vratiti barem blizu pozicija koje je nekad zauzimala u svjetskom tenisu.

Ovoga tjedna napravila je jedan mali korak, plasmanom u finale ITF turnira u Firenci, koji se igra na zemlji za 25.000 dolara. Iz kvalifikacija se probila u finale, nakon što je u polufinalu svladala Nijemicu Anne Schäfer 6:3, 6:3. Prije toga je u četvrtfinalu pobijedila još jednu tenisačicu koja se pokušava vratiti, Hrvaticu Mirjanu Lučić 3:6, 7:5, 6:2. Za naslov pobjednice igrat će protiv 7. nositeljice, Čehinje Hradecke.

Dokić je posljednji puta u finalu nekog turnira igrala još 2003., ali tada na velikom WTA turniru u Zürichu. U polufinalu je pobijedila Belgijanku Kim Clijsters, a u finalu izgubila od njene sunarodnjakinje Justine Henin.

Totalsport
Foto: AFP

 

Pročitajte više