Povratak Super-McManamana

DOK JE igrao za Liverpool, Steve McManaman (30), bio je stalni član engleske reprezentacije, a ljudi od pera tepali su mu da je on nogometni Super-McManaman. No, kad je u ljeti 1999. otišao iz Liverpooola u madridski Real na Otoku su zlurado komentirali svako njegovo napojavljivanje u prvom sastavu ´kraljevskog kluba´.

A u taj su klub u zadnje dvije i pol godine došla tri ponajbolja nogometaša svijeta, Luis Figo, Zinedine Zidane i Ronaldo, tako da je konkurencija u onom dijelu momčadi za koji kandidira i McManaman užasno velika.

McManaman, koji se trenutačno s Realom nalazi u Yokohami u kojoj će se ovog utorka klupski prvak Europe sučeliti s južnoameričkim prvakom, Paragvajskom momčadi Olimpijom iz Asunciona, u nadmetanju za Interkontinentalni kup i naziv najboljeg kluba na svijetu, progovorio je o sebi i svojim planovima novinaru Reutersa.

- Bio sam užasno razočaran kad me je engleski izbornik Sven Goran Eriksson izostavio s popisa putnika na World Cup 2002. Jer, ja sam odigrao većinu kvalifikacijskih utakmica za englesku reprezentaciju, a ispalo je da je za izbor kandidata presudna bila ona posljednja, protiv Grčke u Ateni. Mislim da je sada, ova utakmica s Olimpijom na Todoroki stadionu u Yokahami najbolja prigoda za najavu mojeg povratka u englesku reprezentaciju.

´Znači da ste sigurni u svoj nastup?´ - pitao ga je novinar, a McManaman je odgovorio:

- Nisam siguran da ću početi susret, ali sam siguran da ću odigrati jedan dio utakmice. Jer, mi smo došli u Yokohamu bez Ronalda koji je obolio od gripe i Fernanda Hierra, kojemu nije zaliječena ozljeda gležnja. Uz to zbog ozljeda nije sigurno da će Claude Makelele i Guti moći istrčati na teren.

´Prije dvije godine, kad je Real izgubio susret Interkontinetalnog kupa od Boca Juniorsa 1:2 bili ste u postavi.´

- Da, bio sam. Tada smo nesretno izgubili, a sada sam uvjeren da ćemo ovog puta pobijediti.

´U španjolskim novinama mogli smo pročitati da će vas Real prije isteka petogodišnjeg ugovora prodati. Štoviše govori se da ćete karijeru nastaviti u milanskom Interu.

- Novinari kao novinari, ponekad nagađaju, ponekad svojim pisanjem pokušaju isprovocirati reakcije iz klubova kako bi provjerili svoje slutnje. Što se mene tiče, u klubu mi nitko nije rekao ni riječ na tu temu, a dok je tako nemam se zašto brinuti. Moj ugovor tek istječe za 18 mjeseci. U međuvremenu nastojat ću što bolje igrati za Real kad god mi trener Del Bosqueu pruži priliku, a isto tako želim se vratiti u englesku reprezentaciju i svojim igrama dokazati Erikssonu da je pogriješio što me nije poveo na World Cup 2002.

Pročitajte više