Esport

Poznate su Dota 2 ekipe koje će se u Splitu boriti za 300.000 dolara

Foto: One Game Agency

OGA Dota PIT Minor 2019 je 300 tisuća dolara vrijedan Dota 2 turnir i sastavni je dio Dota Pro Circuita. Sada je poznato i koje će ekipe regionalni ljubitelji esporta moći gledati od 22. do 28. travnja u Splitu kako se nadmeću za bogate novčane nagrade, vrijedne bodove i mjesto na MDL Disneyland Paris Majoru vrijednom milijun dolara. 

>Luka "Perkz" Perković ponovno u finalu League of Legends European Championshipa

Spaladium Arena ponovo će ugostiti Dota PIT Minor, globalni esport turnir u organizaciji domaće tvrtke One Game Agency. I ove se godine radi o licenciranom Dota 2 turniru na kojem timovi osvajaju bodove za odlazak na The International, a pobjednik će osigurati mjesto i na sljedećem major turniru u Dota Pro Circuitu te tako dobiti priliku za osvajanje još više bodova.

Valve je u Dota Pro Circuit uveo neke veće promjene s obzirom na prošlu sezonu. Jedna od njih je da na licencirane turnire organizatori više ne mogu pozivati timove, već mora postojati neki tip kvalifikacija, a za Dota PIT Minor kvalifikacije su nedavno završile. Europi i Kini pripala su dva mjesta, dok su po jedno dobili Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Jugoistočna Azija i Zajednica neovisnih država (ZND).

U europskim kvalifikacijama najbolji su bili Ninjas in Pyjamas i Alliance. Forward Gaming predstavljat će Sjevernu Ameriku, a Južnu Pacific eSports. Royal Never Give Up i EHOME ugrabili su kineska mjesta. Iz Jugoistočne Azije stiže BOOM ID, dok je posljednje mjesto pripalo ruskoj ekipi Gambit Esports.

Upravo ruska ekipa dolazi u sjajnoj formi. Na posljednjih pet turnira igrali su finala, dva su i osvojili, ali kako su izostali rezultati s major turnira, trebat će im još puno bodova žele li direktno otići na The International, najbogatiji esport turnir na svijetu. Osvajanjem OGA Dota PIT Minora bili bi još korak bliže cilju.

Ninjas in Pyjamas, koje predvodi jedan od najpoznatijih Dota 2 kapetana Peter "ppd" Dager, također su favoriti. Za ekipu igra i Makedonac Martin "Saksa" Sazdov, što će biti posebno zanimljivo regionalnoj publici. Ninjas in Pyjamas su se plasirali među najbolje četiri ekipe na Kuala Lumpur Majoru i Bucharest Minoru, a prije mjesec dana osvojili su manji turnir WePlay! Dota 2 Tug of War: Radiant pobijedivši Empire. Najbolje su rangirana ekipa u Pro Circuitu od svih koje ćemo moći gledati u Splitu. 

Međutim, ne treba podcijeniti ni ostale ekipe, pogotovo kineske koje mogu iznenaditi u bilo kojem trenutku. 

Cijene karata za OGA Dota PIT Minor kreću se od 80 do 250 kuna. Sve karte omogućavaju ulazak svih sedam dana trajanja turnira, a organizatori obećavaju i brojna druga događanja u Spaladiumu. Karte možete kupiti preko službene Dota Pit stranice, gdje možete pronaći i sve druge informacije vezane uz događaj.

Pročitajte više