Poznati dalmatinski poduzetnik kupuje Istru 1961? Namjerava graditi i trgovački centar

Foto: Pixsell (Duško Marušić)

OSIM Dietera Burdenskog, kao najozbiljniji kandidat za novoga šefa vlasničke strukture Istre 1961 figurira i kaštelanski poduzetnik Slavko Gotovac.
 
Tjednima unazad potajice se pregovaralo s austrijskim, švicarskim, ruskim i njemačkim investitorima, no Slavko Gotovac predstavio je naočigled obećavajući projekt. Osim investicija u klupske konstrukcije, s partnerima navodno smjera izgraditi i trgovački centar. 
 
Općenito involviran u različite trgovinske te nekretninske i turističke projekte, proteklog tjedna sastao se s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem kako bi predstavio kupovnu projekciju pulskog prvoligaša. 
 
Ponudio je uplatiti jedan i pol milijuna eura kako bi se Istrin račun deblokirao. Usto, sadašnjem klupskom većinskom vlasniku - američkoj grupaciji koju predstavlja bivši predsjednik Michael Glover - ponudio je otpremninu u iznosu od 300 tisuća eura.
 
Premda medijski nije suviše eksponiran, Slavka Gotovca prati glas jednog od najbogatijih i najuspješnijih dalmatinskih poduzetnika čije se poslovno carstvo dijeli na nekoliko djelatnosti. Poznat je po kockarskom biznisu, kao i brojnim nekretninama. 
 
"Nogomet je samo šlag na torti. Sve ostalo je biznis", rekao je u današnjem izdanju Slobodne Dalmacije i potvrdio kako je zainteresiran za kupnju Istre 1961 i popratne investicije. 

Pročitajte više