Pranjić i Šimić u četvrtfinalu priželjkivali Češku

NAKON jučerašnje pobjede nad Poljskom, dva bočna igrača Dario Šimić i Danijel Pranjić su jako zadovoljni. Hrvatska je natjecanje u skupini završila prva i zasad je jedina momčad koja ima maksimalnih devet bodova. Poljaci nisu mogli ni protiv našeg B što izuzetno raduje Šimića koji je jučer odigrao 99 utakmicu u hrvatskom dresu.

"Pokazali smo da Hrvatska ima 23 igrača koji u svakom trenutku mogu konkurirati za prvi sastav što je bitno na ovakvim natjecanjima. Odigrao sam na desnom bočnom ali je puno lakše igrati na poziciji koja nije tvoja kad momčad igra dobro. Zadnja linija je odigrala odlično unatoč kritikama kojima su bili izloženi", rekao je jučerašnji kapetan Šimić pred televizijskim kamerama.

"Ušutkao sam kritičare"

Pranjić se složio s njim naglasivši da je ušutkao sve kritičare koji su bili glasni poslije prve utakmice. Iako u Heerenveenu ne igra na lijevom bočnom, dobro se snašao i nametnuo kao Bilićev prvi izbor za tu poziciju.

"Prikazali smo dobar nogomet, imamo dobre igrače i to nam je glavna snaga. Nisam umoran, spreman sam za Tursku iako sam odigrao sve tri utakmice. Bilo mi je malo čudno kad me izbornik stavio na lijevog bočnog budući da u klubu igram lijevog veznog ali sam pokušao i sve je ispalo odlično. Bilo je malo kritika na moj račun ali sam sve prebrodio. Austrijanci su na meni gradili taktiku, nisu uspjeli, mi smo odigrali dobro i prva utakmica je ključ ovog uspjeha", misli Pranjić.

Oba naša igrača priželjkivala Češku u četvrtfinalu

Oba naša igrača rekla su da su u četvrtfinalu htjeli igrati s Česima jer misle da nam turska igra ne odgovara. Šimić je rekao da bi možda bilo bolje da njihov vratar Volkan nije zaradio crveni i što neće braniti protiv nas.

"Priželjkivao sam Češku jer oni daju igrati i s njima znaš na čemu si. Turci su nepredvidljivi i ne smijemo im dati da se razmašu. Dobro je što će im izostati nekoliko igrača, a što se njihovog vratara tiče, neki misle bi bilo bolje da Volkan brani protiv nas. Vjerujem u prolaz i osjećam da je sad pravi trenutak da napravimo nešto veliko", izjavio je Šimić.

Pranjić je rekao je da je gledao Turke zadnjih 15 minuta u utakmici protiv Češke i vidio preokret koji se rijetko viđa na ovakvim turnirima.

"I ja sam priželjkivao Čehe, nisam očekivao da se Turci mogu vratiti od 0:2. Naš protivnik u četvrtfinalu je fanatičan i moramo kontrolirati igru. Ne želim prognozirati, dat ćemo sve od sebe i idemo korak po korak", smatra igrač Heerenveena.

"Jako mi je žao Kneževića"

Euro je gotov za Kneževića koji se ozlijedio na jučerašnjoj utakmici. Hrvatska je imala dosta sreće s ozljedama jer, s obzirom kakve probleme imaju druge reprezentacije, nam je ovo prva teža ozljeda poslije Eduarda.

"Dobio je nezgodan udarac u koljeno, vidjeli ste da je pokušao ali nije mogao. Jako mi je žao što mu se to dogodilo ali mislim da će ostali dečki biti spremni", zaključio je Pranjić.

M.Pa.
Foto: Index

Pročitajte više