Pranjić: Igrat ću zadnjeg veznog jer ću prije dobiti priliku nego na lijevom boku

SVOJU nogometašku budućnost u smislu pozicije na terenu 28-godišnji hrvatski reprezentativac iz Bayerna, Danijel Pranjić, vidi na mjestu zadnjega veznog igrača.

"Vidim se na terenu u paru s Bastianom Schweinsteigerom na mjestu jednoga od dvojice zadnjih veznih nogometaša", rekao je Pranjić za minhenski tabloid TZ.

"Znam da su prošle sezone Schweinsteiger i Van Bommel odigrali vrlo kvalitetno na tom dijelu terena, a na istim su pozicijama za svoje reprezentacije briljirali i na Svjetskom prvenstvu. Bit će mi stoga jako teško nametnuti se. Ipak, ne bojim se nikoga i sve ću dati da se izborim za svoju minutažu."

Prošle je sezone Pranjić igrao na više pozicija. I dalje, naravno, stoji na raspolaganju treneru Louisu van Gaalu za obje bočne pozicije na lijevoj strani, u obrani i u veznom redu.

"Jasno je da mogu igrati na poziciji koju pokriva Franck Ribery. Međutim, moj je problem što Bayern na tom mjestu ima jednoga od uopće najboljih nogometaša svijeta. Zato i vjerujem da su moji izgledi na poziciji središnjega veznog igrača izgledniji."

Pročitajte više