Pranjić na ljeto seli na White Hart Lane?

DANIJEL PRANJIĆ po prvi put u karijeri startao je u udarnoj postavi hrvatske reprezentacije. Izbornik Slaven Bilić još je u Splitu protiv Nizozemske nagovijestio da ide u misiju transformacije Pranjića u lijevog beka, ali je dobar učinak nizozemskog radnika ostao u sjeni brutalnog rezultatskog poniženja.

Pranjić je, doduše, beka igrao u Osijeku i Dinamu, ali u svom Heedrenveenu drži poziciju lijevog krila. Tijek euro-turneje na kojoj je obilazio svoje internacionalce Bilić se nešto duže zadržao u Nizozemskoj gdje je razgovarao s Pranjićem o ulozi koju mu je namijenio.

Na Hampden Parku Pranjić je opravdao očekivanja. Njegov doprinos u napadu nikada nije bio upitan, ali Pranjić je protiv Škotske potvrdio da može zatvoriti stranu i beskompromisno se nositi sa žilavim protivničkim ofenzivcima, koji fizički izgledaju puno moćnije od njega. Zadovoljio je izvedbom i pristupom, a učinak je bio dvostruki jer Pranjića je osim izbornika pomno promatrala i delegacija Tottenhama.

Spursi nisu jedini koji bi u svojim redovima željeli vidjeti brzonogog, polivalentnog ljevaka. Hampden Park bio je idealna prilika da skauti vide kako Pranjić podnosi engleski stil nogometa. Kontakti između Tottenhama i Heerenveena već su ostvareni i prilično je sigurno da će naš reprezentativac na ljeto napustiti Nizozemsku. Cijena će, dakako, ovisiti i o njegovoj prezentaciji na Euru.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više