Pratite Kostelićevu avanturu: Skijama i pješice po Islandu

screenshot: Movescount

IVICA KOSTELIĆ sutra će započeti svoj najnoviji projekt Trans Icealand 2016, prelazak Islanda na skijama i pješice. Jučer je obavio probnu vožnju i sve je spremno za početak avanture po rodnoj zemlji njegove supruge Elin.

"Stigao sam na Island. Jučer sam uspješno završio dvodnevnu turu koja mi je poslužila za testiranje opreme. Putovanje preko snijega na skijama je pravi užitak, ali muka počinje u beskrajnim labirintima lavinih polja bez snijega. Nadam se da ćemo imati puno snijega tijekom putovanja," napisao je Kostelić na Facebooku.

Pripremna dionica bila je duga 15,38 kilometara, a za nju mu je bilo potrebno četiri i pol sata hodanja. Iskoristio ju je kako bi isprobao opremu i objavio nekoliko fotografija.

U društvu dvojice pratitelja osvajač četiri olimpijska srebra proći će 730 kilometara i planira to obaviti u 39 dana. Krenut će sutra, 31. ožujka, na vrhu poluotoka Melrakkasletta, devet kilometara južno od polarnog kruga, a konačno odredište je glavni islandski grad Reykjavik.

Kostelićev put možete pratiti ovdje. Ivica će cijelim putem bilježiti svoje korake i fotografirati, a na koncu puta planira napraviti dokumentarni film o svojoj avanturi.

Pročitajte više