Prijelazni rok na Indexu: Bilić mora prodavati, Klopp zbog ozljeda mora u šoping

Foto: Guliver Image/Getty Images, Hina

SVAKOG dana do kraja prijelaznog roka na Indexu pratite vijesti sa zimske tržnice nogometaša.

 

Bilić ostaje bez Carrolla

Bilićev West Ham spreman je u zimskom prijelaznom roku prodati 26-godišnjeg napadača Andyja Carrolla za 24 milijuna eura, a za njega su zainteresirani Sunderland i Newcastle, klubovi koji se bore za opstanak u Premier ligi, objavili su u utorak britanski mediji.

Većinski vlasnik West Hama David Sullivan poručio je Slavenu Biliću da može računati na pojačanja u siječnju samo ako se riješi nekih igrača, a budući da "čekičari" imaju pet napadača (Carroll, Nikica Jelavić, Diafra Sakho, Enner Valencia, Mauro Zarate), logičan izbor je prodaja jednog od napadača. Andy Carroll je najbolji izbor jer za njega mogu dobiti najviše novca, a riješit će se i tereta koji je vezan uz njegovu godišnju plaću (šest milijuna eura).

Carroll je stigao u West Ham iz Liverpoola 2013. za 20 milijuna eura na inzistiranje tadašnjeg trenera "čekičara" Sama Allardycea, koji sada vodi Sunderland. No, navodno je Carroll skloniji tome da se vrati u Newcastle, gdje je započeo karijeru.

Val ozljeda sili Kloppa na kupovinu igrača

Liverpool je u utorak u utakmici protiv Stoke Cityja ostao bez Dejana Lovrena i Coutinha, koji su prije vremena morali iz igre zbog ozljeda, a kasnije je i Kolo Toure osjetio manje probleme, također sa zadnjom ložom. Val ozljeda na Anfieldu prisilit će Jurgena Kloppa na nepredviđene troškove iako je ranije rekao da ne planira kupovati igrače u siječnju.

"Sada moramo razmisliti o tome. Ozljede su bacile sjenu na dobar rezultat", rekao je Klopp i dodao: "Počeli smo sezonu sa pet braniča, prije dva tjedna imali smo trojicu, a sada niti jednog".

Obrana će biti ključna pozicija na kojoj će tražiti pojačanja, ali nije isključeno ni da pojača konkurenciju u napadu jer je Klopp nezadovoljan efikasnošću u posljednje vrijeme.

Adebayor se vraća u Premiership?

Emmanuel Edebayor, nekad jedan od najboljih napadača na "Otoku", na korak je do novog ugovora nakon što je jesen proveo bez kluba. Adebayoru ugovore nude Watford i Crystal Palace, a on bi volio ostati u Londonu gdje je do lani igrao za Tottenham.

Vardy ostaje među "Lisicama"

Leicester City želi zadržati Jamieja Vardyja, svog najboljeg napadača, i nudi mu novi ugovor. 28-godišnji Englez ima ponude brojnih klubova, no "Lisicama" ne treba novac i barem do ljeta neće prodavati.

Dinamo kupio, Hajduk dao

Krenulo je i u HNL-u. Anton Maglica napušta Hajduk i odlazi na Cipar u Apollon Limasol za koji će potpisati na 18 mjeseci. Prema pisanju ciparskih medija, zasad se radi o usmenom dogovoru. > Maglica napušta Hajduk

Dinamo je predstavio svoje prvo pojačanje, 20-godišnjeg Slovenca Petra Stojanovića.

> 20-godišnji Slovenac prvo pojačanje Dinama u 2016.

> Veliki preokret na Maksimiru, Ćorić ostaje u Dinamu!

Roma dovodi dva ofenzivca

Roma se nakon posudbe Manuela Iturbea engleskom Bournemouthu bacila u potragu za pojačanjima u napadu, a talijanski mediji navode kako su na vrhu liste želja dva imena - El Shaarawy iz Milana i Diego Perotti iz Genoe.

Prvi je jesenski dio sezone proveo u Monacu gdje se nije uspio nametnuti. Francuzi su mogli kupiti El Shaarawyja za 14 milijuna eura ako odigra 25 utakmica za Monaco, no nakon 24 nastupa odlučili su ga vratti u Milano. Roma je navodno dogovorila uvjete posudbe s "rossonerima", što uključuje i otkup ugovora za 12 milijuna eura ako nastupi u 10 utakmica za "Vučicu" do kraja sezone.

S Genoom Roma pregovara oko krilnog igrača Diega Perottija, a prema posljednjim informacijama klubovi su se već dogovorili oko transfera vrijednog 9 + 3 milijuna eura bonusa.

Arsenal i United u borbi za Aubameyanga, Juve želi Gundogana

Pierrea-Emericka Aubameyanga želi Arsenal, a sada se u utrku uključio i Manchester United, pišu britanski mediji.
 
Aubameyang, trenutno najbolji strijelac Bundeslige, nije se pojavio na prozivci prve momčadi Borussije Dortmund na početku godine. Iz kluba tvrde da se radi o privatnim obvezama, no nagađa se da radi na preseljenju u novi klub.

U Bundesligi je ove sezone zabio 18 golova, a 27 ukupno u svim natjecanjima.
 
Drugog nogometaša Borussije, Ilkaya Gundogana, želi Juventus, no njemački klub je odbio prvu ponudu Talijana od 30 milijuna eura.
 
Hannover doveo mađarskog reprezentativca
 
Njemački prvoligaš Hannover doveo je Adama Szalaija iz Hoffenheima na posudbu do kraja sezone uz opciju otkupa ugovora na ljeto.

Napadač i mađarski reprezentativac do sada je igrao za Mainz, Schalke te druge momčadi Real Madrida i Stuttgarta. U Bundesligi je upisao više od 130 nastupa i zabio 32 gola.
 
Van Gaal odbio Milan: Fellaini ostaje
 
Milan je želio dovesti veznjaka Manchester Uniteda Marouanea Fellainija (28), ali Belgijac ipak neće u zimskom prijelaznom roku otići u Italiju.

Iako je samo četiri puta bio u početnoj postavi ove sezone, trener Uniteda Louis Van Gaal se ne želi odreći Fellainija budući da mu nedostaju napadači.

Nakon odlaska Van Persieja, Radamela Falcaa i Javiera Hernandeza, Unitedu su na raspolaganju ostala samo dvojica napadača, Wayne Rooney i Anthony Martial. Iako je Fellaini veznjak, Van Gaal ga povremeno koristi i kao napadača.

Fellaini je u United došao u ljeto 2013. iz Evertona za čak 37 milijuna eura, ali dosad nije uspio postati standardni prvotimac.
 
 
Handanović produžio s Interom
Samir Handanović produžio je ugovor s Interom do 2019. godine. Ovo je velika stvar za milanski klub, budući da je slovenskom vrataru ugovr trajao do kraja sezone.

Bale razočaran zbog odlaska Beniteza

Gareth Bale razočaran je smjenom Rafe Beniteza i razmišlja o napuštanju kluba, tvrdi Times. Velški nogometaš, za kojeg je zainteresiran Manchester United, imao je sjajan odnos s Benitezom kojeg je jučer naslijedio Zinedine Zidane.
 
Lazio za Andersona traži 50 milijuna eura
 
Za Felipea Andersona zainteresirano je "pola Europe", a Gazzetta dello Sport piše da Lazio za brazilskog nogometaša traži 50 milijuna eura.
 
Jackson Martinez u Chelseaju? 
 
Daily Mirror piše da je Chelsea zainteresiran za Atleticovog napadača Jacksona Martineza, ali to ne znači da je londonski klub spreman vratiti Diega Costu u Madrid. 
 
Chelsea je zainteresiran i za Marquinhosa, koji nezadovoljan minutažom želi napustiti PSG.
 
Bilić prodaje Carrolla?
 
Andyja Carrolla, napadača Bilićevog West Hama, žele dovesti Newcastle i Sunderland. West Ham ga je doveo za 15 milijuna funti, a navodno bi ga prodao za tri milijuna funti više.
 
Obertan u Nantesu?
 
Nantes želi dovesti Gabriela Obertana, krilnog nogometaša Newcastlea. Francuzi s njim već mogu potpisati predugovor budući da mu na ljeto istječe ugovor.
 
Stuttgart doveo igrača na posudbu iz kijevskog Dinama, stiže i Grosskreutz
 
Stuttgart je do kraja sezone na posudbu odveo ukrajinskog nogometaša Artema Kravetsa iz kijevskog Dinama. Blizu je dovođenja i Kevina Grosskreutza, bivšeg igrača Borussije Dortmund, iz Galatasaraya.
 

Pročitajte više