Pratite Svjetsko prvenstvo na Indexu uz Alača, Vlaovića i Lozu

INDEX će tijekom Svjetskog prvenstva prije i nakon svake utakmice Hrvatske uživo prikazivati program iz našeg studija. Stručni komentatori bit će nam Goran Vlaović i Marko Lozo, a voditelj Zvonko Alač. Ljubiteljima nogometa nije potrebno pobliže predstavljati naše komentatore, ali ne možemo odoljeti da se ne pohvalimo kako će vam igru, taktiku, analize te objašnjavanje onog iza kulisa omogućiti ljudi koji su sjajno potkovani u svemu navedenom.

Legenda koja je zabijala najvažnije golove u povijesti Hrvatske

Goran Vlaović je legendarni napadač i strijelac. Ratnih 90-ih postavljao je golgeterske rekorde u HNL-u, zabijao u Serie A kada su je s razlogom nazivali Nogometna NBA te osvajao trofeje sa španjolskim i grčkim velikanima. Što se tiče reprezentacije Hrvatske, strijelac je čak tri njena mitska gola. Onaj protiv Turske na Euru '96. prvi je gol Hrvatske na velikim natjecanjima za prvu pobjedu (1:0) na njima.

Iduće godine zabio je Ukrajini za pobjedu 2:0 u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP '98., čime je prednost pred uzvrat u Kijevu učinio nedostižnom i tako osigurao Hrvatskoj prvo svjetsko prvenstvo u povijesti. Tamo je pak zabio još jedan nezaboravni gol, za potvrdu senzacionalne pobjede nad Njemačkom (3:0) u četvrtfinalu SP-a.

Kao prekaljeni internacionalac s po deset godina iskustva igranja i zabijanja u inozemstvu te u reprezentaciji Hrvatske, s kojom je bio na dva svjetska i jednom europskom prvenstvu, Vlaović nudi jedinstveni insajderski uvid u backstage najvećih nogometnih pozornica, a kao što znamo, nema veće od one na SP-u.

Osim što će nam upućeno i s pozicije onog koji ima veliko iskustvo govoriti o događajima ne terenu, Vlaović će nam objasniti kako doista izgleda život nogometaša na SP-u, što proživljava i kako se nosi sa stresom, ekstazom, slavom, ali i neuspjehom na najvećem natjecanju. Naravno, to mogu samo oni koji su tamo sve to prošli.

Najmlađi trener u povijesti HNL-a i omiljeni analitičar

Marko Lozo prije četiri godine postao je najmlađi trener u povijesti SuperSport HNL-a, kada je sa samo 30 godina preuzeo Rudeš. Međutim, nije to Lozi bilo prvo trenersko iskustvo u najjačoj hrvatskoj ligi. Prije toga je, a nakon vođenja druge momčadi Hajduka te godinu dana asistentskog staža treneru prve momčadi Hajduka, na jednu utakmicu bio i trener Bilih.

Bivši nogometaš niza klubova, već prije nekoliko godina se etablirao kao jedan od najboljih hrvatskih stručnih komentatora i analitičara sa zapaženim radom u nizu medija upravo tijekom velikih natjecanja. Lozo je simpatije nogometnih zaljubljenika stekao ne samo šmekerskim stilom nego i popularno-znanstvenim pristupom.

Od nogometa ne radi filozofiju, ali će vam stručno i razumljivo pokazati zašto je s taktičke te analitičke strane više od igre. Lozo je doktorand na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, poznat po tome da stalno radi na sebi. Uostalom, u naš studio dolazi sa studijskog putovanja u velikanu Portu.

Emisije iz Index Studija prije i nakon svake utakmice Hrvatske

Ovakva dva teškaša će vam prije i poslije svake utakmice Hrvatske na SP-u najavljivati, komentirati i analizirati ono što nas čeka i što smo vidjeli. Počinjemo 23. studenog, na dan prve utakmice nacionalne momčadi u Kataru, koja se igra protiv Maroka u 11 sati. Emisija prije utakmice je od 9:30 i traje sat i 15 minuta.

Emisija nakon te utakmice počet će od 13 sati i nema zadani vremenski rok. Tako će dakle biti što se tiče i preostalih utakmica skupine, protiv Kanade, koja se igra u 17 sati i protiv Belgije, koja se igra u 16 sati. Prva emisija dana krenut će sat i pol prije početka utakmice, a druga 15 minuta nakon njenog završetka.

Hrvatska je naravno u fokusu naših emisija, ali dakako da ćemo pratiti i ostale reprezentacije i utakmice na SP-u. Dokle god Hrvatska dogurala u Kataru, emisije će ići prije i nakon njenih utakmica. Kada i ako ispadne sa SP-a, pratit ćemo detaljno po jednu najzanimljiviju utakmicu svake faze. Osim spomenutog dvojca, imat ćemo i goste komentatore te glas naroda, a za gledatelje smo priredili i atraktivne nagrade. Vidimo se tijekom SP-a u Index Studiju.

Pročitajte više