PRAZAN SJEVER ZA DERBI Hajduk će kaznu odraditi protiv Dinama?

Foto: Index 

U HAJDUK je danas stigla odluka disciplinskog suca HNL-a Saše Pavličića koji je zbog protupravnog ponašanja navijača kaznio Hajduk zatvaranjem tribine Sjever u prvoj idućoj prvenstvenoj ili kup utakmici na Poljudu.

Kazna se primjenjuje nakon pravomoćnosti presude. Rok za žalbu je osam dana, a ukoliko drugostupanjsko tijelo HNS-a ne poništi odluku suca Pavličića, Hajduk bi trebao odraditi kaznu u derbiju s Dinamom, 17. prosinca! Taj scenarij mogu spriječiti prihvaćanjem kazne, odnosno odbacivanjem mogućnosti žalbe.

U idućem kolu Splićani dočekuju Inter, no u slučaju da upute prigovor, odluka o kazni neće stupiti na snagu do te utakmice. 

Potom u prvenstvu potom idu u goste Belupu i Cibaliji, te na Park Mladeži u četvrtfinalu Kupa. Dinamo stiže na Poljud uoči Božića, a po svemu sudeći dočekat će ih prazan Torcidin dom na sjeveru. U Hajduku su skloniji opciji žalbe, jer kazna koju su danas primili gotovo sigurno neće ostati bez odgovora s tribine. Drugim riječima - bez nove, rigoroznije kazne, odnosno zatvaranja cijelog stadiona i to baš protiv najljućeg rivala, u najatraktivnijoj utakmici hrvatskog nogometa. 

Hajdukovi navijači već su najavili "poseban program" za utakmicu s Interom. 

Podsjetimo, Hajduk je kažnjen zatvaranjem Sjevera zbog unošenja i aktiviranja pirotehnike, ali i zbog poziva na nasilje prema sucu Bruni Mariću te savjetniku Zdravku Mamiću.

Ove sezone Hajduk još nije odigrao utakmicu bez sankcija. 

Pročitajte kako je na odluku o kazni danas reagirala Torcida. 

Pročitajte više