Predrag Kruščić novi trener Splita CO

NAKON što je dosadašnji trener košarkaškog kluba Split CO Petar Skansi otišao u mirovinu, Splićani su bili u potrazi za novim strategom.

Novo ime na splitskoj klupi od sljedeće sezone bit će Predrag Kruščić, koji je posljednje dvije godine proveo u slovenskom prvoligašu Pivovarni Laško.

Sa slovenskim klubom Kruščić je u Goodyear ligi osvojio 8. mjesto.

Predrag Kruščić dužnost prvog čovjeka struke Splićana obnašat će slijedeće dvije godine.

"Uvijek je lijepo raditi u svojoj sredini, a ja sam ipak dijete ovog kluba", kazao je Kruščić, koji se nakon nekoliko godina izbivanja ponovno vraća na Gripe gdje je već radio kao prvi trener momčadi.

"Ono što me najviše impresioniralo je razgovor sa Dinom i Perasom gdje sam vidio da su oni otovrena srca prihvatili klub u jednoj teškoj situaciji. Vjerujem da zajedno možemo napraviti dobar posao".

"Mislim da je Split uvijek bila prepoznatljiva košarkaška sredina. Zadnji rezultati to potvrđuju, a ove godine imamo i veliko breme, posebno ja kao trener, poslije osvojene titule državnog prvaka, da pokušamo napraviti što bolji rezultat i prezentirati prepoznatljiv način igre", kazao je Kruščić.

Kruščić je rođen prije 48 godina u Trogiru. Svoj igrački put započeo je u Splitu, bio je igrač "zlatne ekipe" Jugoplastike. 1986. godine u istom je klubu započeo i njegov trenerski uspon. Najveći uspjeh mu je naslov državnog prvaka s omladinskim sastavom. Božo Maljković, jedan od najboljih europskih trenera bio mu je učitelj.

U sezoni 1998./1999. godine iz Rijeke se vraća u Split, gdje je preuzeo prvu momčad Splita. 2000. napustio je Split i otišao u Sloveniju.

Pino Grdović nikad više u Splitu?

Vodeći ljudi splitskog kluba, Dino Rađa i Velimir Perasović kao prvog kandidata za novog trenera izabrali su Josipa Pina Grdovića, no pregovori s njim, kao i proteklih godina su propali.

Sportnet piše kako Grdović smatra da se više ne mora dokazivati hrvatskoj javnosti, nakon što je u jednoj sezoni izgradio svoje ime. Nakon te sezone nije trenirao ni jednu momčad, stalno pričajući o tome kako ima ponude sa svih strana, ali nikako da se realiziraju.

Posljednje četiri godine kad god je bio upitan hoće li biti trener Splićana, Grdović je prema izvoru Sportneta postavljao nekorektne uvjete. Nakon posljednjih pregovora vrata Splita zauvijek su mu zatvorena.

Pročitajte više