LIGE PETICE

Predsjednik Bayerna: Messi, Hakimi, Ramos... Gdje je tu financijski fair-play?

Foto: EPA/Sarah Meyssonnier/Reuters

PSG JE ovog ljeta odradio nekoliko zvučnih transfera. Ovog ljeta doveo je Gianluigija Donnarummu, Sergija Ramosa, Achrafa Hakimija, Georginija Wijnalduma, Danila Pereiru i Lionela Messija, a jedino je odštetu platio za dolaske Hakimija i Danila, koji su koštali oko 76 milijuna eura.

Kad su predsjednika PSG-a prije desetak dana pitali kako je njegov klub uspio to napraviti bez kršenja financijskog fair-playa, on je ponudio sljedeći odgovor:

"Nije točno da nam je UEFA progledala kroz prste. Naša stručna ekipa prije svakog posla detaljno provjeri što možemo. Poštujemo financijski fair-play. Ako dobro pogledate, najbolje igrače smo doveli bez odštete. Imali smo sjajan prijelazni rok i uvijek smo poštivali pravila."

Silni milijuni su u igri

Predsjednik Bayerna Herbert Hainer dao je danas intervju za Bild u kojem je rekao upravo suprotno. Čelniku bavarskog kluba nije jasno kako PSG može dovesti sve te igrače bez kršenja financijskog fair-playa.

"Još uvijek pokušavam shvatiti kako je moguće da sve što su napravili nije kršenje financijskog fair-playa. PSG se trenutno razvija, postaje bolji, ali mi ćemo detaljno pratiti što rade i je li to u skladu s UEFA-inim pravilima. Mi ih se držimo i očekujemo da ih se drže i drugi", rekao je Hainer pa dodao:

"Ne želim ih ishitreno osuditi, ali nije mi jasno. Da, nisu platili odštete za igrače, ali dali su im ogromne plaće. Kad čujem da Messi zarađuje 40 milijuna eura godišnje neto... pa to je 80 milijuna bruto! A tu su Hakimi, Ramos, Donnarumma, ogroman je to novac kad se sve zbroji."

 

Pročitajte više