TRANSFERI

Predsjednik Borussije: Ne možemo se boriti protiv arapskih država

Foto: Profimedia

BORUSSIA DORTMUND ostaje bez najboljeg strijelca i igrača. Erling Haland (21), koji je u 88 utakmica za njemačkog velikana zabio 85 i asistirao 23 puta, prelazi u Manchester City uz odštetu od 75 milijuna eura. To se događa nakon što je samo dvije i pol godine proveo u Dortmundu. Hans-Joachim Watzke, predsjednik Borussije, za CNN je objasnio zašto se Haland toliko kratko zadržao u klubu koji ga je iz Salzburga doveo za 20 milijuna eura. 

"To je jedini način na koji možemo funkcionirati jer kada naš nogometaš igra dobro, ne možemo se za njega boriti protiv klubova u vlasništvu oligarha i arapskih država", rekao je Watzke jasno se referirajući na Manchester City, klub Ujedinjenih Arapskih Emirata, i dodao:

"Međutim, naš klub postoji 113 godina, od toga smo 111 godina igrali bez Erlinga Halanda. Prije njega nas je Robert Lewandowski napustio 2014., ali smo igrali nogomet i nakon njega. Kao i poslije odlaska Pierre-Emericka Aubameyanga. Iza njih je došao Haland, ali budite sigurni da ćemo naći i njegovog nasljednika."

Pročitajte više