HNL

Predsjednik Dragovoljca: Potjerao sam hajdukovce. Jedan je sabotirao, drugi vrijeđao

Foto: Josip Regović/PIXSELL

SAMO mjesec dana nakon što su Tonio Teklić i Dino Skorup došli na posudbu u Hrvatski dragovoljac, predsjednik tog kluba ih je potjerao.

Marinko Perić to je napravio samo tri dana prije utakmice na kojoj su se Teklić i Skorup trebali dokazati Hajduku igrajući protiv njega u utakmici šestog kola HNL-a u petak u Kranjčevićevoj. 

Mladići koji u idućih mjesec i pol navršavaju 22 godine trebali su biti važni članovi Dragovoljca u njegovoj povratničkoj sezoni u prvoj ligi, uostalom igrali su u svim utakmicama od početka sezone, dok je Hajduku koristilo to da mu veznjaci dobiju iskustvo i minutažu među hrvatskom elitom.

Međutim, suradnja, koja se činila idealnom za sve tri strane, naprasno je prekinuta, pa smo predsjednika Dragovoljca pitali za komentar situacije.

Zašto igrači Hajduka odlaze s posudbe nakon samo mjesec dana u Vašem klubu?

Zato što samo ih ja potjerao zbog nezalaganja i discipline.

U čemu se ogledalo njihovo takvo ponašanje?

Teklić je prije tri dana trebao igrati prvenstvenu utakmicu kod Šibenika, ali je to odbio. Onda smo zvali Skorupa da ga zamijeni, ali on nam je rekao da neće ni on igrati jer je na putu za Split. To je napravio bez dozvole kluba, koji je u to vrijeme igrao važan meč.

Zašto je Teklić, do tada standardni prvotimac Dragovoljca, odbio igrati protiv Šibenika i gdje je on bio u vrijeme te utakmice?

Kasnije smo doznali da je on sa Skorupom išao za Split. Naravno, također bez naše dozvole. 

Zašto su formalno Vaši igrači išli u Split na dan kada Dragovoljac igra važan meč protiv Šibenika?

Zato što sam saznao da obojica pregovaraju sa Šibenikom, i tu je bio kraj, ali već su prije oni radili gluposti.

Kakve gluposti?

Skorup je stalno vrijeđao suigrače, govorio im da ništa ne valjaju, da umjesto njega igraju nesposobni, a kada je god dobio priliku, nije je opravdao. 

Kakve gluposti je izvodio Teklić?

On nije baš radio gluposti, ali mislim da nas je bojkotirao. 

Kako je to radio?

On je puno kvalitetniji, bolji igrač od Skorupa, ali nije ni blizu dao koliko može i zato sam uvjeren da nas je bojkotirao. Općenito, obojica su bili predobro plaćeni za ono kako su igrali i posebno kako su se ponašali.

Znači li to prekid suradnje Dragovoljca i Hajduka?

To nije prekid suradnje s Hajdukom, ali nikome neću dozvoliti da na Dragovoljac gleda s visoka, a ovi njihovi igrači su to radili. 

Pročitajte više