HNL

Predsjednik Gorice za Index: Oreščanin ostaje trener čak i ako ne izborimo Europu

Foto: HNK Gorica

VIŠE od mjesec dana Gorica je bez pobjede u HNL-u. Razvukao se niz slabih rezultata na pet utakmica i stvorio najveću rezultatsku krizu Gorice ove sezone.

Tko će biti prvak, tko treći, a tko će ispasti iz HNL-a? Poljud bi mogao biti ključan

Osijek, Hajduk i Varaždin izašli su na teren protiv Gorice u posljednjih pet kola HNL-a i susret završili neporaženi, dok su Dinamo i Rijeka uzeli sva tri boda.

Četiri utakmice koje bi mogle odlučiti sezonu

Gorica već jako dugo drži treće mjesto na tablici, ali Rijeka joj se približila na četiri boda, dok Hajduk s utakmicom manje zaostaje šest bodova. Momčad Siniše Oreščanina nije u dobroj formi, a priliku za popravak situacije imat će u sljedeća četiri kola kada igra sa Slavenom, Šibenikom, Lokomotivom i Istrom. Ako tu dodatno potone, bit će joj teško izvući se jer u posljednja četiri kola dočekuje Osijek i Dinamo, a gostuje kod Hajduka i Rijeke.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Rijeka će većinu derbija odraditi na Rujevici. Gostuje samo kod Hajduka u 32. kolu, a ugostit će Osijek u 31., Dinamo u 33. i Goricu u posljednjem kolu. Sve četiri utakmice odradila je sa Šibenikom.

Hajduk je u sličnoj situaciji kao Rijeka. Od najjačih protivnika gostuje jedino kod Dinama, s tim da će ga jednom i ugostiti u zaostaloj utakmici. Osijek (29.), Rijeka (32.) i Gorica (34.) dolaze na Poljud.

Predsjednik Gorice stao uz trenera

Sve je, dakle, još uvijek potpuno otvoreno, ali to ne mijenja činjenicu da je Gorica u velikoj krizi i da joj je nastup u Europi upitan. Obično u takvim situacijama krenu priče o budućnosti trenera, a ovoga puta smo mi odlučili biti prvi koji će povući to pitanje.

Što ako Oreščanin i Gorica ne uspiju zadržati prednost koju su imali i na kraju sezone ostanu bez nastupa u Europi sljedeće sezone? Stav predsjednika kluba Nenada Črnka je jasan - ništa. Neće biti potresa ni smjena. 

"Čak i ako se ne plasiramo u Europu, Oreščanin ostaje trener Gorice. Već nekoliko puta sam naglašavao da od svih ekipa u ligi samo Gorica još ove sezone nije bila u krizi. Znali smo da će do nje doći i znali smo da, kad do nje dođe, moramo biti čvrsto na zemlji da bismo pronašli način da se izvučemo", rekao nam je predsjednik Gorice pa dodao:

"Morate biti svjesni toga da smo mi 2020. godinu zaključili sa 16 milijuna kuna prihoda. Uvijek govorim da smo ekipa koja realno spada u sredinu tablice i znali smo da ćemo kad-tad platiti cijenu toga. Došli smo do toga da ekipe protiv nas igraju bunker kao da smo Dinamo, to nam je veliko priznanje, iako nam znatno otežava posao. U klubu nema panike niti će je biti kakvi god bili rezultati."

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više