Predsjednik Hajduka nije došao na komemoraciju za Stanka Poklepovića

U 81. godini života preminuo je legendarni Hajdukov trener Stanko Poklepović Špaco. Poznato je kako je dugo imao zdravstvenih problema. Preminuo je u večeri s nedjelje na ponedjeljak, na Badnjak.

VIDEO Hajduk se oprostio od Špace: "Bio je simbol grada Splita"

Otišao je zadnji simbol Hajduka kojeg su svi voljeli

Bio je simbol Hajduka i jednog ljepšeg vremena slavnog kluba

Špaco je bio simbol Hajduka i nekog drugog vremena, ljepšeg vremena splitskog kluba. Bio je specifičan, osebujan, pomalo ekscentrik. Njegove nogometne ideje i vizije bile su posebne, a način rada i trenerski rukopis odudarao je od uobičajenog. Bio je jedini istinski sljednik nogometne filozofije legendarnog barbe Luke Kaliterne i cijeli je život bio vojnik kluba. Hajduk je do smrti bio njegov život.

Danas je u 11 sati na Poljudu održana komemoracija za šjor Špacu, na posljednji ispraćaj od Poklepovića došle su generacije Hajdukovih igrača, a Vinko Radovani je konstatirao kako nikada nije vidio toliko ljudi, velikih nogometnih imena svih generacija, kao danas.

Generacije hajdukovaca oprostile su se od šjor Špace, a na komemoraciji nije bio prvi čovjek kluba

Ipak, jedno ime koje je moralo biti tu, nedostajalo je. Hajdukov predsjednik Jasmin Huljaj nije došao na komemoraciju za preminulog Stanka Poklepovića. Njegovo nepojavljivanje je baš svatko primijetio, a mnogi su i komentirali.

Huljaj je i ranije zbog privatnih razloga propustio nekoliko utakmica, ali ovo su mu svi zamjerili.

Na Poljudu su bile razne generacije igrača koje je Špaco odgojio, ali i mnogi drugi iz Hajdukove obitelji. Stigao je izbornik Zlatko Dalić, HNS-ov direktor natjecanja Marijan Kustić, ministar obrane Damir Krstičević, Siniša Oreščanin, Igor Štimac, Alen Bokšić, Ivan Katalinić, Tomislav Erceg, Stipe Pletikosa, Hrvoje Maleš, Darko Miladin, Mate Bilić, Marino Biliškov, Vlatko Đolonga, Hari Vukas, Robert Jarni, Mario Maloča, Mario Carević, Stipe Andrijašević, Nenad Pralija, Fredi Fiorentini, Vilson Džoni, Vedran Rožić, Franko Bogdan, Ivica Mornar, Ivan Gudelj, Anthony Šerić, Joško Španjić, Damir Burić, Zoran Vulić, Joško Svaguša, Ante Miše, u ime Rijeke Srećko Juričić…

Pročitajte više