Transferi

Predsjednik Hajduka objavio dva velika posla za kraj prijelaznog roka

Foto: Milan Sabic/Pixsell

LUKŠA JAKOBUŠIĆ, predsjednik Hajduka, na klupskoj Skupštini otkrio je da Marco Fossati stiže na Poljud, a Mario Vušković odlazi.

"Sutra potpisujemo ugovor s Fossatijem na tri godine", rekao je Jakobušić i tako objavio povratak Fossatija koji je prošlu polusezonu odradio u Hajduku na posudbi iz Monze.

Vušković, 19-godišnji stoper i najvrjedniji hajdukovac, odlazi na posudbu. Navodno je u pitanju njemački drugoligaš HSV te bi Hajduku trebao pripasti milijun eura za dvogodišnju posudbu, a HSV bi imao mogućnost otkupa ugovora.

"Kod Vuškovića smo u siječnju imali situaciju za transfer, ali nismo bili zadovoljni. Mislim da ćemo sutra završiti posudbu uz mogućnost transfera. Iznos je značajniji nego u siječnju, imat ćemo još postotak od prodaje", rekao je Jakobušić.

Hajduk prvu polovicu godine završio 30 milijuna kuna u minusu

Na Hajdukovoj Skupštini predstavljeni su i financijski rezultati za ovu godinu. Tako je otkriveno da je u prvih pola godine Hajduk poslovao u minusu 30 milijuna kuna. "To za nas nije iznenađenje, s obzirom na kompletnu situaciju. Isplatili smo sve plaće i nismo se zadužili, dovedeni su i novi sponzori", rekao je Ivan Matana, član Uprave Hajduka.

Predsjednik Jakobušić rekao je da je klub odbio nekoliko višemilijunskih ponuda za svoje igrače.

"Nismo se zadužili. Nismo ni posudili. Nismo Biuka založili, ne bavimo se time. Nismo ga prodali Benfici. Možda sam trebao prihvatiti ponude za Biuka i Ljubičića. Godinu i pol bismo bili mirni. Ali koga briga što smo nas dvojica ovdje mirni? Navijači žele prvo mjesto. Srezali smo troškove. Nije meni ovdje cilj samo isplaćivati plaće redovito. Mi smo sportski klub koji mora biti profitabilan, moćan. Ne prodajemo budućnost za sigurnost. Nismo napravili transfer od šest-sedam milijuna da bismo dobili godinu. Treba nam trofej i ne znam želi li ga itko više od nas. A onda će biti sve riješeno. Vrijeme je najbolji pokazatelj, vidjet ćemo se dogodine na Skupštini. Ne trebate se brinuti, nismo dugoročno opteretili klub."
 

Pročitajte više