Hajduk

Predsjednik Hajduka odgovorio Caktašu: Uz dužno poštovanje, ti si samo igrač

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

MIJO CAKTAŠ mogao bi napustiti Hajduk u siječanjskom prijelaznom roku. Najboljem igraču splitskog kluba ugovor istječe na kraju sezone, a predsjednik Lukša Jakobušić otkrio je da je razgovarao s Caktašem.

"Pričao sam s njim prije dan-dva. Pitanje je jednostavno, ali odgovor je složen. Nismo se dotaknuli novca. On je htio vidjeti moju misiju i viziju, ali uz dužno poštovanje njemu, on je samo igrač. Ona se može iščitati sa Skupštine", rekao je Jakobušić i najavio da će razgovore s najboljim igračem kluba nastaviti novi sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

"Prijelazni rok počinje 18. siječnja. Novi sportski direktor će razgovarati, ali u ovom trenutku Caktaš i menadžer dali su mi do znanja da rade na transferu i to je zasad dovoljno. Tu je sportski direktor, imamo 10-15 dana do početka roka."

Nedavno je Caktaš rekao da ga novac ne zanima, već isključivo vizija kluba.

"Financije nisu nikakav problem, mene zanimaju plan, vizija i budućnost kluba. Na tu temu ćemo više razgovarati. Od predsjednika ste mogli čuti kojim će se on putem voditi, a ja sam rekao da financije nisu problem te da me zanimaju više druge stvari. Zanima me kako dalje, plan i vizija u narednim godinama. Dva puta sam bio najbolji strijelac lige, jednom samostalno, drugi put nas trojica, ali sve te svoje osobne titule bih zamijenio za osvajanje prvenstva s Hajdukom. Osvojio sam Kup, bio prvi strijelac HNL-a, ali nemam to prvo mjesto. Ja sam igrač Hajduka, a isto tako i navijač. Za nas igrače i navijače je ovo sve skupa jedna patnja. Ako i dalje bude patnja, onda je sve skupa besmisleno. Ponovit ću i treći put: financije nisu problem, želim osjetiti da je to to. Onda će to imati nekog smisla."

Grafika: Sofascore za IndexSport

Caktaš u Hajduku navodno zarađuje pola milijuna eura po sezoni, a Hajduk mu je ponudio manji ugovor od aktualnog. Hajduk bi se tako zbog rezova od kojih ne odustaje mogao riješiti čovjeka koji je stvorio gotovo pola golova njihove momčadi ove sezone, imao je osam golova i tri asistencije u 13 nastupa.
 

Pročitajte više