Predsjednik Juventusa: Uz milijune, za Petrića dajemo i Tiaga

PREMA provjerenim informacijama koje je objavio njemački Bild za polivalentnog napadača Borussije iz Dortmunda i hrvatske reprezentacije talijanski div Juventus pošteno je zagrizao te je već poslao ponudu od 20 milijuna eura.

Takve informacije gode Petriću koji je svoje neskrivajući zadovoljstvo ovu informaciju prokomentirao s hrvatskim novinarima.

"Godi mi poziv tako jakog kluba koji ima veliku tradiciju. To je potvrda moje kvalitete i jako sam sretan da je netko i izvan njemačkih granica uočio moje dobre igre", izjavio je kratko Petrić potvrdivši informaciju.

Kako piše La Gazzetta dello Sport torinski klub će učiniti sve što treba da sljedeće sezone u svom klubu imaju hrvatskog napadača. Informaciju je potvrdio i sportski direktor Juventusa Alessio Secco izjavivši da će taj iznos biti tek neznatno manji, s tim da će Borussiji ponuditi portugalskog veznog igrača Tiaga.

"Petrić je trenutačno u vrhu naših ljetnih želja",  kratko je rekao Secco za La Gazzettu dello Sport. 

Jedan od pet najvećih transfera Juventusa u posljednje vrijeme

Inače, povijest Juventusa govori kako su posljednjih godina sličan ili veći novac izdvojili tek u četiri navrata i to kada su dovodili Buffona, Nedveda, Trezegueta i Ibrahimovića. Ukoliko se ostvari ovakav iznos Petrić će ući u pet najvećih transfera Juventusa zadnjih godina, a jednako tako će postati najskuplji igrač dortmundske Borussije u povijesti.

Petrić ima valjani ugovor s Borussijom do 2011. godine, no to neće stavarati prepreke Juventusu koji želi otkupiti ostatak ugovora.

Najveća transfer u povijesti za Borussijinog igrača

27-godišnji napadač je cijele sezone bio jedan od najboljih Borussijinih igrača i jedan je od najzaslužnijih što je Borussija došla do finala Njemačkog kupa. Cifra od 20 milijuna eura najveća je u povijesti za jednog Borussijinog igrača, koja je u prilici zaraditi lijepu svoticu novca.

Navodno je i Borussija jednako zainteresirana za pregovore, jer su u mogućnosti zaraditi čak šest puta više na Petrićevom transferu, nego što su ga morali platiti prilikom dovođenja.

M.P./F.V.
Foto: AFP

Pročitajte više