Primera

Predsjednik kluba iz Primere poslao pismo: Sram me je današnjeg nogometa

Foto: Profimedia

MALLORCA je u 21. kolu španjolske Primere s 2:1 pobijedila Cadiz pogocima iz jedanaesteraca. Prvi je u 20. minuti realizirao Sevilla, a drugi u 66. za 2:1 Muriqi. Nakon utakmice u Cadizu su bijesni na VAR sobu.

"Prvi penal je bio dvojben, ali drugi je bio smiješan, teško razumljiv... Ne mogu uopće objasniti odluku sudaca zbog kojih smo izgubili utakmicu", rekao je trener Cadiza Sergio Gonzalez. Njegov vratar Ledesma skrivio je drugi jedanaesterac kada je pri hvatanju jedne visoke lopte koljenom udario suparnika u glavu.

Nakon utakmice Manuel Vizcaino, prvi čovjek Cadiza, poslao je pismo predsjedniku Nogometnog saveza Španjolske Luisu Rubialesu. "Dragi Luis, drugi put te molim da riješite problem VAR-a. Rekli ste nam da će nogomet opet biti nogomet i da će se VAR koristiti samo u situacijama da se izbjegnu krupne pogreške, a mi se vraćamo starim putevima", počeo je pismo Vizcaino.

"Ne želim bodove koje ne zaslužujemo. Želim da se poštuje nogomet, 100 godina tog sporta. Navijači, treneri i igrači zaslužuju poštovanje. Riješite problem VAR-a koji postaje sprdnja nogometa. Ovakve odluke nas vraćaju 40 godina unazad. Osjećam sram i ogorčenje. Puno toga je na kocki. Luis, popravi ovo."

Pročitajte više