Predsjednik PSG-a na pitanje o Enriqueu: Vi to ozbiljno? Znate li išta o nogometu?

Foto: Profimedia

PSG je opet ostao kratak u pokušaju da osvoji Ligu prvaka. Točnije, da igra u utakmici za europski naslov. Nevjerojatno nesretno ispao je u polufinalu od Borussije Dortmund s ukupnih 0:2. Na uzvratu je 31 put opalio prema golu, u polufinalnim utakmicama ukupno rekordnih 6 puta pogodio stativu i prečku, ali nije mogao zabiti. Zato i ove sezone ostaje samo s francuskim naslovom, koji već odavno u PSG-u smatraju rutinom. 

Ove sezone domaće prvenstvo osvojio je s novim trenerom Luisom Enriqueom. Njegovim dolaskom promijenila se i filozofija kluba. PSG više ne kupuje najskuplje superzvijezde, nego se fokusirao na skupljanje supertalenata. Tako je na uzvratu s Borussijom imao momčad prosječne starosti 24 godine i 157 dana. To je najmlađa momčad u polufinalu Lige prvaka u zadnjih 10 godina. 

Zbog svega navedenog predsjednik kluba Nasser al-Khelaifi poludio je na pitanje novinara poslije ispadanja od Borussije o tome kakva je budućnost Enriquea u klubu. "Čekajte, jeste li me ozbiljno to pitali? Stvarno, znate li išta o nogometu i razumijete li ga imalo? Mi gradimo projekt na duge staze s najmlađom momčadi u Europi. Čeka nas svijetla budućnost."

Pročitajte više