Predsjednik Rijeke odlazi zbog sukoba s Armadom?

NAKON poraza u Superkupu, NK Rijeka ima novu veliku brigu - izbor prvog vratara. Sukob Uprave kluba s navijačima, koji je nastao zbog angažiranja srpskog vratara Dragana Žilića kulminirao je u utorak, kad je i sam predsjednik kluba Robert Ježić najavio mogućnost napuštanja kluba.

Iako je srpski vratar prije dva tjedna već bio na pragu ulaska u momčad, pregovori su završili njegovim povratkom u svoju domovinu, koja je, sudeći po Armadi, jedina prepreka zbog koje iskusni bivši reprezentativni vratar SiCG nema mjesta na Kantridi.

Mladi Velimir Radman kiksao je već na prvoj utakmici protiv Hajduka, pa se pitanje vratara postavilo kao imperativ.

Potraga je nastavljena, a u međuvremenu je čelništvo Armade u priopćenju na svojoj Internet stranici Žilićevu glavu pokrilo četničkom šajkačom.

"Ako nezadovoljstvo eskalira na bilo koji način, odlazim iz kluba. Odluka o dovođenju Žilića je isključivo moja, donesena je u interesu kluba i nemam namjeru kalkulirati. Isto tako nemam namjeru dokazivati svoje hrvatstvo na ovakav način, to je izvan prostora i vremena u kojem živim." - kazao je predsjednik Ježić, koji drži da bi navijači trebali iskazati lojalnost svom klubu.

No, iz Armade tvrde kako nisu zastranili bez razloga. Kad je srpski nogometaš Dušan Kerkez stupio u redove kluba, navijači su pokazali svoju civiliziranost, te nisu podigli glas. Ali, Žilić je ipak malo previše, jer kako tvrdi Dragomir Javor, čelnik Armade, postoji fotozapis koji kompromitira Žilićev svjetonazor.

"Mi smo svoje rekli i ne odstupamo od toga. Imam podršku cijelog vodstva Armade, a razlika je samo u tome što sam ja za radikalnije metode. Ne znam što ćemo uraditi, možda objavimo fotografije pa zaradimo nešto novca, kojeg nam uvijek nedostaje." - riječi su Dragomira Javora koje je prenio riječki Novi list.

Najavili su također svoj dolazak na utakmice, uz obvezno plaćanje ulaznica.

Vratar Dragan Žilić u utorak je razgovarao s novinarima, te izjavio kako se s Rijekom dogovorio već prije dva tjedna.

Nekadašnji vratar CSKA-a, Sartida te Smedereva zadovoljan je svojim novim klubom, te je zatražio toleranciju i strpljenje.

"U pitanju su čisto sportski motivi, stojim iza toga da sportu nema mjesta u politici. Čuo sam svakojake gluposti koje me osobno vrijeđaju. Spominjana su i tri prsta, kokarda, slike na kojima sam se nacionalistički okretao. Kažem, nije grijeh, ali neka mi to netko donese kao dokaz." - kazao je Žilić.

Ipak se nada da će njegov primjer probiti led te pomoći drugim igračima SiCG da dođu igrati u Hrvatsku.

Elvis Scoria malu prednost ipak daje Radmanu, dok direktor Marinko Koljanin ističe kako će napraviti samo ono što je u interesu kluba.

Pročitajte više