sp u rukometu

Predsjednik rukometnog saveza za Index komentirao Červarovu ostavku

Foto: Pixell/Davor Javorović

NAKON šokantnog poraza od Argentine i ostavke Line Červara HRS se nije oglašavao cijeli dan. Potez Line Červara je očito zatekao Savez koji sad hitno mora pronaći novog izbornika jer su kvalifikacije za Igre u Tokiju u ožujku. Plan je bio da se Červar oprosti u Tokiju, u slučaju da Hrvatska prođe kvalifikacije u Francuskoj. Sad će Savez morati pronaći drugačije rješenje.

> Červar se oglasio prvi put nakon što je podnio ostavku. Evo što je rekao

Razgovarali smo s predsjednikom HRS-a Tomislavom Grahovcem o izvanrednoj situaciji u kojoj se našao hrvatski rukomet i pitali ga kakve će korake Savez poduzeti.

 

Jeste li se čuli s Linom Červarom nakon poraza od Argentine?

Naravno da jesam. Njegova odluka nas je malo iznenadila jer je plan bio da Lino odradi kvalifikacije za Igre u Tokiju i da se, ako se plasiramo, tamo i oprosti od reprezentacije. Kako i sami znate, to se neće dogoditi i Lino će voditi reprezentaciju do kraja turnira u Egiptu. Kad se vratimo u Zagreb, sjest ćemo i podvući crtu.

Postoji li mogućnost da se Červar ipak predomisli i da ostane na klupi?

Ja to nisam rekao. Červar se želio od reprezentacije oprostiti u Tokiju. Kvalifikacije su se trebale održati prošle godine, kao i Igre, no zbog poznatih razloga to je sve prebačeno na ovu godinu. Dakle, Lino se planirao oprostiti od reprezentacije još prošle godine. Da se to odigralo, da nije bilo odgode zbog korone, bila bi to njegova zadnja akcija. Ovako je ostao duže nego što je planirao i sad je odlučio da nakon Egipta odlazi.

Znači li to da bi se Červar oprostio nakon Egipta neovisno o rezultatu, odnosno znači li to da bi se oprostio i da nekim slučajem Hrvatska osvoji medalju na kraju?

Ne znam, to morate njega pitati.

Do kvalifikacija za Tokio je ostalo mjesec i pol dana, a Hrvatska nema izbornika. Što sad?

Već sam rekao, kad se vratimo doma Savez će podvući crtu i definirati status.

Pretpostavljam, i hitno pronaći novog izbornika?

Naravno.

Imate li već sad kojeg kandidata?

Osobno, ja nemam. Vidjet ćemo tko će se kandidirati i prema tome ćemo donijeti odluku.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više