EP U VATERPOLU

Predsjednik Torcide nakon utakmice sreo Kolindu: Je li ti sad Jerko dobar?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

BIVŠA predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović bila je na tribinama Spaladium Arene na finalu Europskog vaterpolskog prvenstva, u kojem je Hrvatska pobijedila Mađarsku 10:9 i postala europski prvak. Po završetku susreta doživjela je neugodan trenutak, navodi Dalmatinski portal.

Prema pisanju tog portala, Grabar-Kitarović željela je nakon utakmice doći do izbornika reprezentacije Ivice Tucka, pozdraviti ga i čestitati mu na uspjehu, a kad je izlazila sa svog mjesta, mogla je čuti povike negodovanja. Izvor navodi da se u njenoj blizini našao predsjednik Torcide Ante Bakalić te joj dobacio:

"Je li ti sad Jerko Marinić-Kragić dobar?"

Referirao se na događaj s Eura 2016.

Bakalić je aludirao na događaj iz 2016., odnosno prekinutu utakmicu Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Češke. Desetak minuta prije kraja te utakmice došlo je do velike bakljade iz dijela publike gdje su bili hrvatski navijači. Utakmica je prekinuta, a cijela država dignula se na noge.

Internetom su kolale razne informacije, uglavnom lažne, o imenima počinitelja. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prozvala ih je orjunašima, što se otad ustalilo kao standardni termin za "huligane koji mrze Hrvatsku", kako su navijače zvali oni koji se nisu s njima slagali.

Većina uhićenih navijača bili su pripadnici splitske Torcide, a među njima se našao i jedan od junaka Hrvatske na ovom turniru, tada 25-godišnji Marinić-Kragić, koji je već bio profesionalni vaterpolist i s Hrvatskom osvajao medalje.

Pročitajte više