Predstava dostojna Lige prvaka!



DINAMO je golovima dvostrukog strijelca Sammira, Rukavine i Beqiraja sa 4:1 pregazio švedski Malmo i tako nakon 12 godina sasvim otvorio vrata najcjenjenijeg nogometnog natjecanja svijeta. Unatoč briljantnoj partiji, uvjerljivu pobjedu Dinamovci moraju dijelom zahvaliti i češkom vrataru Dušanu Melichareku koji je u dva navrata darivao Modre. Jedanaesterac koji je skrivio nad Sammirom ne može objasniti samo krivom procjenom, glupost je to koju će švedski klub vjerojatno skupo platiti.

>

>Sammir je odlučio Dinamu donijeti Ligu prvaka!

Partija koja je kupila navijače

Što znači prava podrška s tribina igračima Dinama koji već godinama bulje u armirani beton vidjelo se na samom otvaranju susreta. Ponešeni glasnom podrškom navijača Modri su uraganski krenuli i već u četvrtoj minuti kapitulirala je obrana Šveđana. I nakon izjednačujućeg gola podrška nije izostala, a u drugom poluvremenu bila je i okidač euforične partije Jurčićevih pulena. No, naravno da spomenuto nije jedino potrebno za prolazak u skupine Lige prvaka.

Između ostalog potrebno je i greške u defenzivi svesti na minimum, a izgleda nekih se boljki igrači Krunoslava Jurčića nikada neće riješiti. Ofenzivni bekovi nužnost su modernog nogometa, ali igrača poput Daniela Alvesa nema na stotine. Poznato je da Ibaneza zna euforija povući prema suparničkoj polovici kao i to da ti izleti znaju biti ubojiti za protivnike, međutim istovremeno ostaje i golema rupa u obrani koju neki Mehmetiji često znalački iskoriste.

Sammirova utakmica karijere

Kako ova maksimirska predstava zaslužuje svjetliji ton valja istaknuti kako Dinamov vezni red već sada djeluje pravo europski. Sammir pogotovo, ali i Badelj, Leko te Calello protiv Malmoa odigrali su upravo sjajnu utakmicu, a brojni udarci prema golu švedskog vratara samo su rezultat njihove dominacije i tehničke superiornosti. Sammir nije Damir, ali Sammir je večeras zaslužio sve pohvale, vjerojatno odigravši jednu od najboljih utakmica u dresu Dinama, uz onu već legendarnu u pobjedi protiv Villarreala.

Unatoč primljenom pogotku, sve pohvale idu i obrani Dinama. Tonel i Vida pa i Vrsaljko besprijekorno su odradili svoj posao, a ne treba ni govoriti da Jurčić još u rezervni ima iskusnog Argentinca Leonarda Cufrea, ponajboljeg braniča Dinama i HNL-a prošle sezone, a odnedavno i  Nikolu Pokrivača. Da, takve rezerve i treba imati momčad koja se želi natjecati u Ligi prvaka, jer tamo protivnici neće samo jednom u devedeset minuta pucati na gol Kelave

Ukoliko Modri prođu u Ligu prvaka, golgeter je nužnost

Ako se i mogu tražiti slabosti u igri momčadi koja je sasvim nadigrala prvaka Švedske i zapucala 23 puta na gol, onda je to nedvojbeno Ivan Krstanović, neki bi rekli Medićev mačak u vreći. Nije bez razloga predsjednik Zagreba nedavno izjavio da uživa trgovati s Zdravkom Mamićem.

Gorostasni napadač nije opravdao uloženi novac i kada nije protiv slabašnog Malmoa, teško da može biti adut u borbi s najboljim europskim momčadima. "Utjeha" navijačima Dinama može biti konstatacija - Mamić sve vidi i uvijek zna pravodobno reagirati. Realno, ukoliko Modri ne žele statirati u Ligi prvaka, trebaju barem polovicu od sedam zarađenih milijuna potrošiti na pravog golgetera...

Pročitajte više