Esport

Predviđanje FIFA-e 18 i dalje u igri, Francuska će biti prvak svijeta

Screenshot: FIFA 18

PRIJE početka Svjetskog prvenstva u Rusiji tvorci najpopularnije nogometne igre na svijetu EA Sports napravili su službeno predviđanje pobjednika Svjetskog prvenstva u Rusiji. Za to su koristili World Cup mod u FIFA-i 18 i četiri utakmice prije kraja prvenstva imaju i dalje realne šanse pogoditi pobjednika, najboljeg strijelca i najboljeg igrača turnira. 

>FIFA 18 odlično predvidjela prvu fazu Svjetskog prvenstva, evo što nas očekuje dalje

Ovo Svjetsko prvenstvo možda i nije najbolje dosad, ali je svakako najluđe. Nogomet više nije igra u kojoj uvijek pobjeđuju Nijemci. Prestižno nogometno trojstvo Ronaldo - Messi - Neymar prerano se oprostilo od Svjetskog prvenstva, a umjesto njih u polufinalu ćemo gledati Hrvatsku i Englesku. Brojna iznenađenja mnogima su uništila predikciju pa tako i onu službenu od EA Sportsa, barem upola. Međutim, još ništa nije gotovo. 

>Favoriti? Toga više nema! Svi plaču, ovo je najluđe Svjetsko prvenstvo

Simulacija provedena u World Cup modu u FIFA-i 18 pogriješila je jednu stranu turnira. Na sreću, radi se o onoj u kojoj se nalaze Engleska i Hrvatska. Tamo su prema simulaciji trebale biti Njemačka i Španjolska. Međutim, popularna nogometna videoigra je točno predvidjela sve utakmice jedne preostale reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Radi se o Francuskoj koja bi prema simulaciji prvenstvo trebala i osvojiti. 

Screenshot: EA Sports

Simulacija je predvidjela i da će Belgija izbaciti moćni Brazil, koji su mnogi smatrali glavnim favoritom. Tako će za mjesto u finalu, kao što simulacija i predviđa, igrati Francuska i Belgija. Iako se sada čini kako dobar dio parova nije pogođen, ništa od toga neće biti važno ako Francuska zaista osvoji Svjetsko prvenstvo. 

Foto: Index

U simulaciji osvajač Zlatne lopte i Zlatne kopačke bio je Antoine Griezmann, koji dosad na kontu ima tri pogotka na prvenstvu. Najbolji strijelac turnira zasad je Harry Kane sa šest pogodaka. Zatvori li Hrvatska Kanea, a Griezmann postigne još tri zgoditka ili više u preostale dvije utakmice, lako bi mogao postati najbolji igrač i najbolji strijelac turnira. Glavni konkurent za Zlatnu loptu mu je Luka Modrić. 

Screenshot: FIFA 18

Međutim, kada se radi o najboljem golmanu i najboljem mladom igraču, simulacija je potpuno promašila. David de Gea je na vratima španjolske reprezentacije bio neprepoznatljiv i sigurno nije u konkurenciji za Zlatnu rukavicu koju je osvojio u simulaciji. Za najboljeg mladog igrača u FIFA 18 World Cup modu proglašen je Gabriel Jesus, koji će ovo prvenstvo također pokušati zaboraviti što prije. 

Treba napomenuti da je Hrvatska nogometna reprezentacija jedina od preostale četiri koja je naknadno dodana u igru. Dva mjeseca prije početka prvenstva u najpopularnijoj nogometnoj igri na svijetu nije bilo crvenih i bijelih kvadratića, Modrić i Rakitić u igri nisu mogli nositi hrvatske dresove, a igrači nisu mogli odabrati hrvatsku reprezentaciju kao momčad te s njom igrati. Kada je došao World Cup mod krajem svibnja, dodano je 12 reprezentacija koje se izvorno nisu nalazile u igri, a među njima i Hrvatska. Sada su na korak do velikog finala, a tko zna, možda i titule svjetskih prvaka. 

 

Pročitajte više