TRANSFERI

Pregovarao s Dinamom pa na splavu potpisao za Partizan

Foto: Telegraf

LAZAR MARKOVIĆ (25), nevjerojatno brzo desno krilo, trebao je postati jedan od najvećih srpskih nogometaša svih vremena. 

S 18 godina bio je zvijezda Partizana, godinu dana kasnije prodan je Benfici za 10 milijuna eura, a nakon samo jedne sezone u Lisabonu Liverpool ga je 2014. kupio za 25 milijuna eura. 

Ali za Redse je odigrao tek 34 utakmice i u povijest Liverpoola ušao kao jedan od najvećih promašaja jer ispada da je taj klub svaki njegov nastup platio 400 tisuća eura. 

Markoviću su slijedile tri i pol godine potucanja po posudbama: Fenerbahce, Sporting, Hull, Anderlecht. Od prošlog ljeta do početka ove godine bio je bez angažmana. Tada je potpisao za Fulham, gdje je posljednju utakmicu odigrao još u veljači, nakon čega je ostao bez kluba.

Usprkos svemu ovome, Marković je i dalje bio zanimljiv uglednim klubovima. S njim su ovog ljeta pregovarali Dinamo, Besiktas, Crvena zvezda i Partizan.

Odlučio se za klub u kojem je ponikao i to tako da su ga čelnici Partizana predvođeni glavnim direktorom Milošom Vazurom na povratak nagovorili dolaskom na Markovićev splav. 

Pročitajte više