Prekinuti dvoboj Lige prvaka registriran 3:0 za Dinamo

DISCIPLINSKA komisija UEFA registrirala je prekinuti dvoboj 1. kola B skupine Lige prvaka između nogometaša Rome i kijevskog Dinama rezultatom 3:0 za Ukrajince.

Dvoboj je prekinut u poluvremenu kada je iz gledališta tvrdim predmetom pogođen švedski sudac Anders Frisk, a u trenutku prekida Kijevljani su vodili sa 1:0.

Uz izgubljenu utakmicu, Roma je kažnjena i suspenzijom gledališta, pa će naredne dvije utakmice u B skupini Lige prvaka kao domaćin protiv Bayera iz Leverkusena i Real Madrida, ipak igrati u Rimu, ali pred praznim tribinama.

"Svjesni ozbiljnosti događaja na Olimpijskog stadiona i težine ozljede suca Friska, a nakon pomnog istraživanja Kontrolne i Disciplinske komisije, UEFA je odlučila regisrirati susret sa 3:0 za Kijevljane, jer je očito da je domaćin utakmice odgovoran za incident", kaže se u priopćenju UEFA-e, u kojem još stoji da se Roma može žaliti na odluku do petka u ponoć.

Kako su u 1. kolu Nijemci sa 3:0 svladali Real, Dinamo i Bayer vode sa po tri boda i istovjetnom razlikom pogodaka (3:0).

Ukrajinci su na svom web-siteu objavili da su zadovoljni odlukom i kaznom dodijeljenom Romi.

Pročitajte više