Preko Nalbandiana do društva četvorice najboljih

DAVID NALBANDIAN najbolji je izdanak argentinske teniske škole, igrač koji, vrlo slično kao i naš Ivan Ljubičić, uživa u jednoj od svojih najplodnijih godina. Osim osvojenog turnira u Muenchenu, Nalbandian je igrao i polufinala u Madridu i Baselu.

Upravo je Ljubo zaustavio Argentinca u pohodu na madridski naslov, no oni koji su pratili meč sjetit će se da to i nije bila tako laka misija. Ljubičiću se dugo nije dogodilo da poraz na turniru ne odlučuje o njegovoj sudbini. No, poraz od Federera, i to peti ove sezone, bio je udar na Ivanov ego.

Nakon rezultata ždrijeba naš teniski as znao je koji će meč biti prekretnica njegove karijere. "Nadam se da ću protiv Nalbandiana imati podršku kao protiv Federera jer to je najvažniji meč u mojoj karijeri." - kazao je Ivan nakon susreta s Federerom.

Iako je Nalbandian u Šangaj došao ravno s odmora kao zamjena Andyja Roddicka, svi su složni da među pridošlicama okupljenim nakon vala otkaza upravo on ima ponajviše prava za nastup na Mastersu.

"Bit će to težak meč. Obojici treba pobjeda za polufinale i sigurno ćemo sve napraviti. Ivan je dosta opasan tenisač, ima fantastičan servis i sve ostalo. Napredovao je i danas je svima ravnopravan i s crte." - kazao je Nalbandian.

U naponu snage, izrazito brz i pokretljiv bez obzira na svoju visinu i tjelesnu masu, Nalbandian je igrač protiv kojeg se mora ići strpljivo. Iako Masters redovito donosi iznenađenja, makar i u obliku još jednog Federerovog rekorda, Ljubo u četvrtak neće imati lak zadatak. Argentinac je žilav, strastven prema tenisu kad mu je takav dan, premda Ljubo za njega voli kazati da je pomalo lijen i kako je prava šteta ne iskoristiti do kraja podareni talent.

Ljubo bi u najboljem slučaju trebao u meč ući kao blagi favorit. Ove sezone zaista nikome, pa niti "baselskom čarobnjaku" nije svejedno stati nasuprot Ivana Ljubičiča. Veći problem od talentiranog igrača, za kojeg nikad ne znate kad će i na koji način eksplodirati, može vam napraviti samo tenisač u životnoj formi.

Dugo će se Ljubo sjećati Aggasijevih riječi nakon jednog od sjajnih mečeva s početka sezone. "Ušao je u moju svlačionicu i kazao mi da uživam dok traje." - ponosno, ali i pomalo sjetno kazao je Ljubo.

Pobjednom nad Nalbandianom njegov san o polufinalu postao bi stvarnost, i donio bi nam povijesni teniski uspjeh prije negoli smo mu se nadali. A za Bratislavu ćemo lako...

Kako se navodi na teniskom portalu Tennis Reportes, Rus Nikolay Davydenko, koji je furiozno došao do šangajskog polufinala i naš Ivan Ljubičić mogli bi ući u skupinu velikana poput Kiefera, Novaka ili Bjorkmana koji su jednom dosegnuli Top 10 i potom zauvijek iz njega nestali.

"Iako je Rus već osigurao polufinale, Ivan Ljubičić ima puno veće šanse da se ustali u vrhu." - piše Tennnis Reporters. Nadamo se da će Ivan u četvrtak dokazati kako je jedno mjesto među prvih deset ipak dugoročno rezervirano.

Pročitajte više