Arsenalu tri boda na St. James Parku

NOGOMETAŠI Arsenala uspješno su apsolvirali gostovanje na St. James Parku kod Newcastlea u 30. kolu Premiershipa. Slavili su "topnici" 3:1 i tako upisali treću uzastopnu i 15. pobjedu ukupno.

Iako je Eduardo da Silva bio u kadru Arsenalove momčadi, trener Arsene Wenger nije ga se odlučio uvoditi u igru, te su u napadu tandem činili Nicklas Bendtner i Robin van Persie.

U prvom poluvremenu je Newcastle bio puno bolja momčad na travnjaku i najveću je priliku svakako imao u 23. minuti utakmice. Tada je naime Arsenalov vratar neoprezno oborio Ryana Taylora, te je dosuđen jedanaesterac. Međutim, nesiguran izvođač bio je Obafemi Martins čiji je slab prizeman udarac zaustavio Almunija i tako se iskupio za raniju počinjenu pogrešku.

U drugom je dijelu Arsenal zaigrao angažiranije i opasnije po Newcastleov gol i poveo je u 57. minuti. Strijelac je bio Danac Nicklas Bendtner glavom nakon ubacivanja Andreja Aršavina iz slobodnog udarca. Međutim vodstvo Arsenala nije dugo trajalo jer je samo minutu kasnije veliku pogrešku u obranu napravio William Gallas, koji je prilikom izbacivanja jedne lopte iz kaznenog prostora pogodio Martinsa, a Nigerijac je poklonjenu loptu pospremio pokraj Almunije.

Ipak, u 64. minuti Arsenal je jednu krasnu akciju okrunio golom, a egzekutor je bio Abou Diaby. Robin van Persie i Diaby odigrali su dupli pas na nekih dvadesetak metara od gola, a Diaby se sjurio prema golu i snažnim udarcem s dvanaestak metara savladao Stevea Hapera. Van Persie je bio asistent i trećeg Arsenalovog gola u 67. minuti koji je zabio Samir Nasri. Poentirao je mladi francuski veznjak iskosa s desne strane u bliži kut Newcastleova gola.

Premiership, 30. kolo:

Newcastle - Arsenal 1-3 (Martins 58 / Bendtner 57, Diaby 64, Nasri 67)

Tottenham - Chelsea 1-0 (Modrić 50)

Blackburn - West Ham 1-1 (Andrews 51 / Noble 35)

Fulham - Manchester United 2-0 (Murphy 18 - 11 m, Gera 87)

Stoke City - Middlesbrough 1-0 (Shawcross 84)

West Bromwich - Bolton 1-1 (Koren 82 / Taylor 67)

Portsmouth - Everton 2-1 (Crouch 22, 75 / Baines 4)

Redoslijed: 1. Manchester United (-1) 65, 2. Chelsea 61, 3. Liverpool (-1) 61, 4. Arsenal 55, 5. Aston Villa 52 (-1)...,9. Tottenham 38... 

Totalsport
Foto: AFP

 

Pročitajte više