Chelsea slavio kod Aston Ville u Hiddinkovom debiju

NOGOMETAŠI Chelseaja u debitantskoj su utakmici trenera Guusa Hiddinka pobijedili Aston Villu 1:0 na gostovanju u prvoj utakmici 26. kola Premiershipa.

Ultrauspješni nizozemski trener spojio je u napadu Didiera Drogbu i Francuza Nicolasa Anelku, koji je u 19. minuti zabio jedini gol na utakmici, ukupno svoj 15. premierligaški. Krasno ga je, nakon što se riješio pratnje dvojice suparničkih igrača, u 16-ercu proigrao Frank Lampard.

Ovom je pobjedom Chelsea nanio drugi domaći ligaški poraz Aston Villi ove sezone, te sastav Martina O'Neilla preskočio na trećem mjestu poretka.

Prilika je bilo s obiju strana. Terry je u dva navrata opasno prijetio domaćima nakon kornera, dok je Gareth Barry u 34. minuti pogodio gredu Petra Čecha iz slobodnog udarca s preko dvadeset metara.

U drugom je poluvremenu više inicijative imala domaća momčad, ali je češki vratar s nekoliko sigurnih intervencija sačuvao mrežu. U završnici su nakon krasnih akcija prilike za goste propustili Bosingwa i Ballack, kojem je superudarac s ruba 16-erca lijepim prodorom po lijevoj strani priredio Deco.

Premiership, 26. kolo:

Aston Villa – Chelsea 0:1 (Anelka 19)

Redoslijed: Redoslijed: 1. Manchester United 59 (-1), 2. Liverpool 54 (-1), 3. Chelsea 52, 4. Aston Villa 51, 5. Arsenal 44 (-1)... 

Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više