Premiership je Reprezentacija svijeta: Čak 108 igrača iz engleske lige na SP-u!

32 IZBORNIKA objavila su po 23 imena, a među njima je 108 igrača iz najjače nogometne lige, iza koje i po ovom kriteriju dobrano kaskaju Serie A (75) i Primera sa 57 predstavnika na SP-u.

Uz Njemačku i Italiju, Engleska je jedina zemlja na prvenstvu koja je cijelu ekipu sastavila od igrača iz domaće lige.

Njemačka, Italija, Japan, Sjeverna Koreja, Slovenija i Urugvaj jedini se mogu pohvaliti da su uspjeli sastavit momčad bez "Engleza", ali će i ovaj popis biti kraći za jednu selekciju jer je njemački branič Jerome Boateng izjavio da će njegov prelazak u Manchester City biti objavljen prije samog početka SP-a.

Nije mlađi brat Boateng (čiji brat iz Portsmoutha, novopečenog člana Championshipa, igra za Ganu) jedini stranac kojega će navijači engleskih klubova s posebnom pažnjom gledati u Južnoj Africi; Unitedovo friško pojačanje iz meksičkog Chivasa Javier Hernandez, Nikola Žigić, vođa napada Srbije i uskoro Birmingham Cityja također će im se uvodno predstaviti na velikoj sceni.

Paragvajski duo Antolin Alcaraz i Cristian Riveros će se također nakon SP-a pridružiti novim klubovima na Otoku: Wiganu i Sunderlandu.

Zanimljivi će biti i reprezentativni obračuni suboraca u klupskim redovima: napadač Arsenala i Meksika Carlos Vela nastojat će probiti francusku obranu sastavljenu od suigrača Gaëla Clichyja, Abou Diabyja, Williama Gallasa i Bacaryja Sagne.

Arseneova Legija stranaca naravno nudi još internacionalnih ogleda: u dvoboju Nizozemske i Danske najveće će se nade polagati u Nicklasa Bendtnera i Robina van Persiea.

Liverpoolovi igrači biti će na suprotnim stranama kada grčki branič Sotiris Kyrgiakos stane nasuprot Javieru Mascheranu i Maxiju Rodriguezu.

Pročitajte više