Presedan u povijesti nogometa: Sudac isključio igrača, uvidio da je pogriješio, pa ga vratio iz svlačionice

Foto: Screenshot YouTube

KAD je na utakmici prošlog Svjetskog prvenstva u Brazilu na utakmici Francuska – Honduras nakon udarca Karima Benzeme sudačka ekipa po prvi put iskoristila tehnologiju da bi bila sto posto sigurna je li Francuz zaista zabio pogodak, bio je to povijesni trenutak za nogomet na najvišem nivou.
 
Međutim, na utakmici 29. kola brazilske Serie A između Chapecoence i Palmeirasa svjedočili smo povijesnom trenutku, barem na onoj vrhunskoj razini, kad je sudac nakon inzistiranja pomoćnog i četvrtog suca promijenio svoju prvotnu odluku priznajući da je pogriješio.
 
Naime, nakon starta gostujućeg braniča Egidia na domaćeg napadača Barbiu sudac je svirao prekršaj i odmah je pokazao direktni crveni karton šokiranom braniču koji je bio uvjeren da nikakvog prekršaja nije bilo.
 
I dok su se gosti bunili i prosvjedovali na tu odluku, četvrti sudac Daniel Nobre Bins došao je do pomoćnog suca objasnivši mu da prekršaja za tako drastičnu kaznu nije bilo. Njihovu odluku priopćili su glavnom sucu Freitasu, koji je zatim povukao nesvakidašnji potez. 
 
Objasnio je zbunjenim gostima da je pogriješio te je još zbunjenijeg isključenog igrača, koji je već bio na putu za svlačionicu, pozvao da se vrati natrag na travnjak.
 

Pročitajte više