Novi trener Hajduka: "Riješit ću se menadžera oko kluba, Torcida će mi pjevati Marijane, Marijane!"

Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr

NA POLJUDU su predstavljeni novi trener Hajduka Marijan Pušnik i novi sportski direktor Mario Branco.
 
"Bit ću vrlo kratak. Došao sam u znaku mira, ali nadam se da će biti puno rata s mojim timom", rekao je Pušnik, koji je naslijedio Damira Burića. 
 
"Hajduk je voli klub i bit će veliki. Možda sada nije u najboljoj situaciji, ali vjerujem da ćemo napraviti rezultat. Mogu obećati stručan rad s puno energije."
 
Gdje je Hajduk najslabiji?
 
"Hajduk je uvijek imao dobre igrače i mlade. Vjerujem da se može napraviti puno s tim, ja sam skijaš iz Slovenije, skijaški učitelj, teniski i trener plivanja. Nogomet je ipak moj glavni sport. O momčadi znam puno, gledao sam utakmice. Pratim sve s prostora bivše Jugoslavije. Igrači sa strane moraju biti puno bolji od domaćih da bismo ih doveli. Analizirao sam momčad, ali sam preveliki profesionalac da bih rekao tko je lošiji dio momčadi."
 
"Nisam navijao za Hajduk, ali od danas navijam"
 
Kako ste reagirali na poziv Hajduka?
 
"Nisam došao kao navijač nego kao profesionalac. Bilo bi ludo reći da sam navijao za one Japance kad sam ih preuzeo. Za koga sam navijao u bivšoj Jugoslaviji? Pa eto, mogu reći da nisam navijao za Hajduk, ali da od danas navijam."
 
Pušnik se nada da će postati miljenik navijača. 
 
"Nadam se da ću doživjeti da mi Torcida u čast zapjeva Marijane, Marijane. Trebaju nam pravi rezultati, pa će se to i dogoditi"
 
"Volio bih da osvojimo Kup, naslov prvaka nije realan"
 
Koji je vaš glavni zadatak? 
 
"Nisam demagog. Hajduk treba igrati bolje, treba biti u vrhu. Normalno je, budimo realni, tražimo više bodova nego ove sezone, ako možemo osvojiti Kup... Ja bih volio i naslov prvaka, ali to nije imperativ.
 
Vaši pomoćnici?
 
"Dogovaramo se. Ne bih o imenima. Bit će novih imena, naravno da bih najviše volio raditi s ljudima s kojima sam već surađivao."
 
"Riješit ću se menadžera oko kluba"
 
Vlašić?
 
"Mlad dečko, vjerujem da ga možemo prodati i za više od šest milijuna eura. Zapazio sam da su razni menadžeri, doktori imali utjecaj oko Hajduka. Vjerujte da ćemo neke stvari drastične promijeniti."
 
Igrači Hajduka?
 
"Znam ih sve. Ako hoćete mogu vam nabrojati sve igrače. Nekima istječu ugovori, neki su ozlijeđeni, a svima ostalima bih dao šansu jer volim raditi s mladim i brzim igračima. Nogometaši su samo dobri ili loši."
 
Zašto ste napustili Olimpiju u kojoj vam je dobro išlo?
 
"Ne želim se baviti time. To je priča iza mene, tako su oni odlučili, a ja sam to sportski primio. Normalno da ne možeš biti zadovoljan kad si na prvom mjestu, a dobiješ otkaz."
 
Sportski direktor: Čast mi je doći u Hajduk, odrastao sam gledajući ga
 
Mario Branco iz Portugala je novi sportski direktor, a njegov pomoćnik je Saša Bjelanović.
 
"Već smo pričali između sebe. Puni smo ambicija i želje za radom", rekao je Bjelanović, nekadašnji hrvatski nogometaš, dok je Branco rekao da mu je čast doći u klub kojeg je gledao kao dječak.
 
Predsjednik: Tražili smo najbolja rješenja, sve ćemo učiniti da dođemo do Europa lige
 
Ivan Kos, predsjednik kluba, otkrio je zašto je smijenio trenera Burića.
 
"Tražili smo najbolja rješenja. S Burićem smo imali sporazumni raskid, to ne znači da je on bio loš trener. Odradio je lavovski posao u turbulentnom periodu."
 
Svi se nadaju ulasku u Europa ligu, je li preveliki rizik bilo mijenjati trenera koji zna momčad uoči početka kvalifikacija?
 
"Svjesni smo svega što radimo. Upravo očekujemo nešto pozitivno dobiti ovim što radimo. Prva tri mjeseca ovise dosta i o radu trenera Burića, a mi ćemo učiniti sve da podignemo momčad i navijačima donesemo rezultat. Sve ćemo učiniti da dođemo do Europa lige."
 

 

Pročitajte više