Preskar od sada pod palicom braće Kličko: U planu čak šest borbi u 2009.

HRVATSKI boksač Mario Preskar karijeru bi trebao nastaviti pod palicom promotorske kuće K2, odnosno najpoznatije braće u svijetu boksa, Vitalija i Vladimira Klička.

Preskarov trener Leonard Pijetraj u razgovoru za portal Profightstore potvrdio je da će njegov pulen u 2009. odraditi čak 6 borbi.

"Sada se puno lakše diše, jer smo ipak trebali utanačiti sve detalje ugovora i najvažnije je bilo da sve strane budu zadovoljne. Načelni dogovor je postignut i to je za nas ono što nam daje sigurnost i s puno optimizma gledamo prema naprijed", rekao je Pijetraj dodavši:

"Idemo sa šest mečeva ove godine kako bi Mario ulovio dobar ritam. Prvi meč već je zakazan, a trebao bi se dogoditi 28. ožujka u Kijevu u Ukrajini dok bi zatim već 18. travnja Mario ponovno trebao ući u ring i to ponovno u Ukrajini."

Uskoro borba za titulu

Pijetraj vjeruje da će Preskar vrlo brzo pokazati svijetu svoj neosporni talent, ali i da će uskoro dobiti priliku da se bori za jednu od titula.

"Mečevi su sve, jedno su treninzi i sparinzi, a drugo su borbe. One su Preskaru nasušno potrebne i sada će ih imati i vjerujem da će on u njima pokazati svu svoju raskoš talenta. Sjedeći korak je sigurno borba za neki pojas, a hoće li to biti borba za neki interkontinentalni naslov ili europsku titulu vidjet ćemo. Mogu vam reći i to da ćete sve Marijeve mečeve moći gledati preko malih ekrana jer je sve načelno dogovoreno i s našom televizijom", zaključio je Pijetraj u razgovoru za Profightstore.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više