Presretni Kostelić: Nakon spusta sam znao da dolazi moje vrijeme

HRVATSKI skijaš Ivica Kostelić osvojio je drugu olimpijsku medalju u karijeri. Sve je isto kao u Torinu 2006. godine: srebrna medalja u superkombinaciji.

Zlatnu medalju je uzeo Bode Miller, prvu takvog sjaja u karijeri, dok je treći na kraju bio Švicarac Silvan Zurbriggen.

"Ne mogu govoriti. Kada sam vidio da sam sedam stotinki ispred Zurbriggena znao sam da je to to. Njega sam se bojao, Zurbriggena sam se najviše bojao", govorio je Kostelić hvatajući dah i nastavio:

"Pun sam dojmova, stvarno. Ovo je strašno, strašan rezultat. Spust je bio odličan i znao sam od starta da sam u krugu favorita. Ali, nakon spusta sam znao da dolazi moje vrijeme, slalom je moja disciplina."

"Najljepši trenutak u sportu je kad vidite da ste postigli rezultat koji ste htjeli. Obranjena medalja je jako vrijedna, teško je braniti nešto u sportu. U Torinu sam bio autsajder pa je bilo drukčije. Što se veleslaloma tiče, bio sam dobar prije dvije godine, mislim da ću biti dobar. Cilj mi je nova medalja", rekao je Kostelić koji je spomenuo i zlatnog Millera:

"Miller je zaslužio zlato"

"Bilo mi je drago što sam mu čestitao, njegovo prvo zlato u karijeri. Mnogo toga smo prošli zajedno, on zaslužuje biti prvi."

Natko: Oduševljen sam, slavim s Ivicom ovu medalju

Natko Zrnčić-Dim, koji je osvojio 20. mjesto, je nakon svega rekao: 

"Oduševljen sam Ivicom, slavim s njim ovu medalju. Moj nastup? Napadao sam slalom koliko god sam mogao. Dogodile su se greške, ali to je normalno. No, zadovoljan sam jer sam dao sve od sebe u obje discipline."

Pročitajte više