Priča je postala skandal: "Nije Kostelićev posao da odlučuje tko je pobjednik"

MARCEL HIRSCHER se oglasio za radio ORF nakon burnog popodneva u Kitzbuehelu. Austrijanac je ostao bez vodstva, pao je pod pritiskom optužbi da bolje "hakla" nego što skija, makar je 22-godišnjak bez obzira na prijestup i diskvalifikaciju (iz drugog pokušaja) kao lav odradio drugu vožnju. Priča je krenula još u subotu, kada je Vedran Pavlek na snimkama otkrio da je Hirscher zgazio vrata u Zagrebu i Adelbodenu, u utrakama u kojima je pobijedio. Priča je vrlo brzo postala skandal.

Ivica je izvukao najveću pobjedu. Još jednom pokazao je kako se igra pod pritiskom. No, kada je vikend završen, otpustio je kočnicu...

"Trebao je i Neureuther biti diskvalificiran u Zagrebu, ne samo Hirscher, što znači da sam ja pobjednik! To je samo jedna utrka, ta je prošla i proći će mnoge, ali sramota će ostati zauvijek i neće se moći izbrisati", burno je reagirao Kostelić u Kitzbuehelu.

Na "profesorove" optužbe stigao je brzi odgovor Hirschera u emisiji radija ORF "Sport nedjeljom".

"Želim razgovarati s Neureuther i Kostelićem. Ovakve optužbe mi više zvuče kao uvreda, a ne bi smijeli ništa govoriti ako nemaju dokaza. Optužbe su vrlo ozbiljne i smatram ih nerazumljivima. Nije njegov posao da odlučuje tko bi trebao biti pobjednik a tko ne", poručio je ljutito Hirscher.

Kostelićevu ogorčenost dijele i Talijani.

"Cristian Deville koji je u Zagrebu završio na četvrtom mjestu, bio bi u slučaju diskvalifikacije Neureuther i Hirschera na pobjedničkom postolju, dok bi Ivica Kostelić trebao postati novi pobjednik Sljemena. No, razumljivo je zašto se nitko nije ranije oglasio jer su u pitanju ekonomski razlozi i čast skijaša", piše Blitzquotidiano.it

Pročitajte više