Prijateljska veza Donadoni-Van Basten: Nizozemci idu na pobjedu protiv Rumunja

TALIJANSKOJ je javnosti sportski direktor nogometne reprezentacije, legendarni Gigi Riva, poručio neka se ne boje nizozemskih “kuhinja”.

Riva je izjavio talijanskim novinarima kako je na “azzurrima” samo da pobijede Francuze. Tom će pobjedom, smatra, ostvariti plasman u četvrtfinale:

"Ne smijemo misliti o 2004. i 1996., kada smo poispadali zbog remija Danske i Švedske odnosno Rusije i Češke. Moramo se samo usredotočiti na našu utakmicu i pobijediti."

"Nisam naivan kad to govorim. Marco van Basten veliki je prijatelj našeg izbornika Donadonija. U odličnim su odnosima još otkako su igrali zajedno u Milanu. Osim toga, Van Basten je prijatelj i simpatizer talijanskog nogometa u cjelini. Uvjeren sam da će Nizozemska zbog te činjenice odigrati pravu natjecateljsku utakmicu, dati sve od sebe da bi pobijedila", tvrdi Riva.

"Mi samo moramo pobijediti Francusku, za drugu nas utakmicu nije briga. Zamislite da Nizozemci na kraju dobiju Rumunje, a mi ne uspijemo svladati Francuze. Takvu si situaciju ne smijemo dozvoliti", zaključuje Riva.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više