TRANSFERI

Prije dvije godine bio je u Dinamu, a sada za 35 milijuna eura ide u Premiership

Foto: Instagram

PRIJE dvije godine u Dinamo je stigao Gabriel dos Santos Maghelanes. Brazilski branič na Maksimir je došao iz Lillea na posudbu do kraja sezone.

Za prvu momčad u pola godine odigrao je samo jednu utakmicu, protiv Rijeke dok je trener bio Nikola Jurčević. Nastupao je u drugoj ligi za Dinamo 2 pa se njegov ostanak nije ni razmatrao.

Međutim, nakon povratka u Lille na polusezoni se izborio za mjesto u prvoj momčadi i bio je jedan od najboljih igrača momčadi koja je završila druga u prvenstvu, odmah iza nedodirljivog PSG-a.

U prethodna dva prijelazna roka velikani su slali ponude Lilleu za 22-godišnjeg Brazilca, ali ih je francuski klub sve odbio. Navodno je najveća ponuda bila Juventusova od 22 milijuna eura.

Britanski mediji sada javljaju da po njega sljedećeg ljeta kreće Everton koji je već i dogovorio posao za čak 35 milijuna eura.

"Ne znam što će biti s mojom karijerom u budućnosti, ali naravno da bih jednog dana volio zaigrati u Premierligi", rekao je prije nekoliko mjeseci Gabriel, koji ugovor s Lilleom ima do 2023. godine.
 

Pročitajte više