LJETO ZA POVIJEST

Prije godinu dana je Đoković od srca navijao za Hrvatsku i upao u probleme

Foto: EPA

JEDAN od najboljih tenisača svih vremena, Novak Đoković prije točno godinu dana podržao je Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Nole je objavio sliku na Instagramu i tako pokazao za koga navija u dvoboju između Hrvatske i Argentine u Nižnjem Novgorodu. Đoković je još dodao: "Ajmo Vatreni. Velika utakmica večeras, Messi je čarobnjak."

Đokovićevo navijanje za viceprvake svijeta nije bilo dobro primljeno u Srbiji, većina je oštro osudila njegov potez, no Đoković je svim ružnim komentarima odgovorio jednom rečenicom.

"Sve ih izuzetno poštujem jer poštujem prije svega svakoga na ovoj planeti, pogotovo ljude koji su žrtvovali puno toga i koji su postigli takve uspjehe iz tako male zemlje i naravno da sam iz srca navijao za njih."

Đokovićeva majka je Hrvatica, a otac Crnogorac. Obitelj ga je javno podržala.

"To je domaći odgoj. Nema uspješnog društva bez uspješne obitelji. Nama su urušili obitelj i zato nam se mnogo toga lošeg dešava. Pa kakav je to problem što je on navijao za Hrvatsku? Pa oni su naši susjedi. To su njegovi prijatelji, ti nogometaši kockastih. On je navijao za prijatelje. Moramo prestati s tim konfrontacijama više. Sjećate se kada su prije nekoliko godina bile poplave u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, on nije pomogao samo rodnoj zemlji nego i ostalima. To je za njega bila i ostala jedna zemlja i jedan narod. Ne možemo se drukčije ponašati", poručio je Srđan Đoković.

Kako je Hrvatska nastavila pobjeđivati i ići sve dalje u turniru, tako je i u Srbiji rasla potpora našoj reprezentaciji pa je i Novakov "ispad" brzo zaboravljen.

Pročitajte više