Prije tri godine finalist danas kvalifikant: Ljubo prošao Guccionea

IVAN LJUBIČIĆ pobijedio je u 1. kolu kvalifikacija za ATP Masters Series turnir u Madridu Australca Chrisa Guccionea 6:3, 7:5 nakon jednog sata i 5 minuta igre.

Ljubičić je prije tri godine bio finalist turnira u Madridu. Vodio je protiv Rafaela Nadala 2:0 u setovima, ali je ipak izgubio finale u tie-breaku petog seta. Tri godine kasnije morao je u kvalifikacije na pretposljednjem Masters Series turniru sezone, budući da kao 49. tenisač svijeta nije mogao izravno po renkingu u glavni turnir.

Nastup u kvalifikacijama nakon jako dugo vremena na jednom ATP turniru Ljubičić je počeo pobjedom protiv Guccionea, kojeg je svladao i u 1. kolu Australian Opena 2006. s 3:0 u setovima. Ljubičić je ovoga puta na svom servisu izgubio samo 12 poena u meču, a na protivničkom je osvojio 13, ali ih je odlično rasporedio. U prvom setu je do breaka stigao u osmom gemu, a u drugom setu je oduzeo servis Guccioneu u 11. gemu. Australcu nije dopustio niti jednu break priliku.

Za ulazak u glavni turnir Ljubičić će igrati protiv španjolskog tenisača. Protivnik će mu biti pobjednik susreta između Marcela Granollersa i Carlosa Gomeza.

ATP Madrid, kvalifikacije, 1. kolo:

Ljubičić - Guccione 6:3, 7:5


Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više