Prijelazni rok otkriva pukotine u Hajduku

SADA već ne bismo puno pogriješili da prijelazni rok u Hajduku usporedimo s cirkusom. Kaotično stanje potvrdu je dobilo čak i Cernatovim transferom. Iako se radi o velikom pojačanju, Cernat je došao u trenutku kada je Miše zavapio da treba napadača, a doveo ga je Mate Peroš kako bi pokupio simpatije navijača i odgovorio krupnim dioničarima.

Uslijedila je parada egzotičnih imena i DVD-ova po hodnicima Poljuda, pronašli su nešto za sebe na svakom kontinentu.  Najnovija je priča vezana uz Zhu Tinga, kineskog napadača, kojeg su Hajdukovci primjetili zanimajući se primarno za Maoa Jianqinga. Ting ima 24 godine i nastupa za jedan od najpopularnijih kineskih klubova, Dalian. U 67 utakmica zabio je 15 pogodaka, a za kinesku reprezentaciju - tri pogotka u tri godine. Nema europskog iskustva i u Hajduk bio došao za plaću od 120 tisuća eura.

Informacije cure sa svih strana

Ono što fascinira je način na koji je Hajdukova struka pronašla kineskog nogometaša; putem interneta gledali su susret Deliana i Beijinga u kojem je Ting odigrao čitavo jedno poluvrijeme. Iako su obećali da igrače više neće vtražiti preko you-tuba, DVD-a i sličnih alata, Hajdukovi stručnjaci ne mogu se tek tako riješiti stare navike. Ako već vrludaju od kontinenta do kontinenta, ostavljajući dojam površnosti i nesigurnosti, mogli su se barem pobrinuti da imena potencijalnih došljaka ne izlaze u javnost. A informacije cure svakodnevno, u više navrata. Govori i to dosta o razjedinjenosti vladajućih struktura.

I dok se na Poljudu mole za spasonosu špicu, vlastite napadače pustili su na tržište. Prema pisanju Glasa Dalmacije, Tomislav Bušić dogovorio je prelazak u Maccabi Haifu. Informacija još nije službeno potvrđena, no nije tajna da Bušić na Poljudu nema status kakav očekuje te da bi objeručke prihvatio transfer u klubu kojem će igrati. Ode li Bušić, Miše će ostati na Bartoloviću i polovici Kalinića...

Pročitajte više