PRIJELAZNI ROK Chelsea doveo zvijezdu Reala, PSG krade veliku želju Milanu

Foto: Guliver Image/Getty Images

TRŽNICA NOGOMETAŠA radi punom parom. I danas za vas biramo najzanimljivije riješene dealove ljetnog prijelaznog roka, te glasine i šaputanja iz pouzdanih izvora o transferima koji "samo što nisu".

PSG krenuo u lov na Belottija?
 
Milan pokušava dovesti Andreu Belottija iz Torina, ali bi mu posao mogao pokvariti PSG. Prema pisanju Corriere dello Sporta, francuski doprvak krenuo je u lov na talijanskog napadača, čija je otkupna klauzula 100 milijuna eura. 

Juventus ispunio Allegrijevu želju
 
Mattia De Sciglio napokon je stigao u Juventus, čiji je postao igrač nakon dogovora s Milanom u transferu vrijednom 10 milijuna eura, uz još dva milijuna bonusa. Igrač je već mjesecima želio stići u Torino, a bio je velika želja trenera Massimiliana Allegrija. 

Nice vraća francuskog majstora
 
U tijeku su pregovori PSG-a i Nice, koja đeli vratiti Hatema Ben Arfu u svoju momčad. Međutim, francuska senzacija iz prošle sezone želi ga dovesti samo kao slobodnog igrača iz Pariza, a PSG za sada ne želi pristati na to. 

Inter dovodi nesuđeno pojačanje Juventusa?
 
Talijanski mediji tvrde, Patrick Schick na korak je od Intera. Mladi češki napadač trebao je potpisati za Juventusa, ali su mu na liječničkim pregledima otkrili probleme sa srcem, zbog čega je Stara dama odustala od transfera vrijednog 30 milijuna eura.
 
Sampdoria tvrdi kako su u pitanju manji problemu, što očigledno ne smeta Nerazzurrima. 

SLUŽBENO: Kramarić dobio pojačanje
 
Andrej Kramarić i službeno je dobio veliko pojačanje u Hoffenheimu. Zajedno s hrvatskim napadačem igrat će Serge Gnabry, koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz Bayerna.

Badelj ponovno u Bundesligi?
 
Nakon tri godine Milan Badelj mogao bi se vratiti u Bundesligu. Hrvatski veznjak želi napustiti Fiorentinu, a za njega je zainteresiran Hoffenheim, kojeg čekaju povijesne kvalifikacije za Ligu prvaka te se želi pojačati uoči velikuh dvoboja. 
 
GOTOVO: Robertson na pregledima u Liverpoolu
 
Mladi lijevi bek Andrew Robertson sutra bi trebao stići u Liverpool na liječničke preglede, a Hull će od transfera Škota na Anfield zaraditi devet milijuna eura. 

GOTOVO: Guardiola dovodi još jednog beka
 
Nakon dolaska Walkera i Mendyja, Manchester City dogovorio je dolazak još jednog beka. Na Etihad će stići Danilo iz Reala, koji bi od transfera Brazilca trebao zaraditi 30 milijuna eura. 
 
SLUŽBENO: Wojciech Szczęsny novi vratar Juventusa
 
Konačno se dogodio i taj transfer. Poljski vratar stigao je u Staru damu iz 12 milijuna eura iz Arsenala i ove će sezone biti drugi vratar u Torinu, a nakon Svjetskog prvenstva bi trebao naslijediti Gianluigija Buffona. 
 
Morata na korak od Chelseaja
 
Transfer Morate u Chelsea pitanje je dana. Prema pisanju engleskih i španjolskih medija, napadač Reala stići će na Stamford Bridge za 80 milijuna eura, koje aktualni prvak Europe planira iskoristiti za transfer Kyliana Mbappea iz Monaca. 
 
Moratu želi i Milan, koji će se okrenuti Andrei Belottiju iz Torina.

West Hamov rekord
 
Slaven Bilić dovođenjem Marka Arnautovića iz Stokea ruši klub rekord. West Ham je austrijskog napadača spreman platiti 26 milijuna eura, tri više od dosadašnjeg rekorda kojeg drži Andre Ayew koji je stigao prošle godine iz Swanseaja. Čeka se liječnički pregled koji bi se trebao održati u sljedeća 24 sata.
 
Čop ponovno na Maksimiru?
 
U Dinamo bi mogao stići novi povratnik... Hrvatski doprvak zainteresiran je za dovođenje Duje Čopa. Hrvatski reprezentativac napustio je Sporting Gijon nakon posudbe tijekom koje je bio najbolji strijelac momčadi, a njegovo povratak u Cagliari s kojim ima ugovor trebao bi biti samo privremen. 
 
Čop je za Dinamo odigrao 107 utakmica i postigao 58 pogodaka, a Maksimir je napustio 2015. godine. Za njega se zagrebački klub bori s grčkim klubovima AEK-om i Panathinaikosom.
 
 
Nesretni i Perišić i Mourinho
 
"Ne mogu reći da sam sretan kako smo dosad odradili prijelazni rok", požalio se Jose Mourinho koji je u Manchester doveo Romelua Lukakua, ali još uvijek nije uspio slomiti Inter i dovesti svoju veliku želju Ivana Perišića.
 
Neymar Senior na pregovorima u Parizu
 
Neymar se zaklinje na ljubav Barceloni, a otac mu leti na pregovore u Pariz. Naime, Marca je objavila da je Neymar Senior, koji vodi sinovu karijeru, otputpovao u Pariz kako bi izravno od Nassera Al-Khelaïfija čuo detalje kako misli kupiti njegovog sina u najvećem transferu u povijesti i koliko mu je za to voljan platiti. PSG je spreman platiti 222 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula u ugovoru Brazilca s Barcelonom.
 

Pročitajte više