Prijetnje smrću Standardovim nogometašima

NOGOMETAŠI aktualnog belgijskog prvaka Standarda iz Liegea, Axel Witsel i Steven Defour, dobili su anonimne prijetnje smrću.

Tijekom nedjeljnog derbija 5. kola belgijskog prvanstva između Anderlechta i Standarda u Bruxellesu (1-1) teško se ozlijedio poljski obrambeni nogometaš Anderlechta Marcin Wasilewski (29), kojem su poslije brutalnog starta protivnika u nedjelju pukle obje potkoljenične kosti.

Za užasan je prekršaj odgovoran Axel Witsel, koji je u 26. minuti punom snagom nagazio na čvrsto napetu potkoljenicu poljskog braniča pri uklizavanju. Witsel je potom zaradio izravan crveni karton, a Wasiliewskom je ugrožen nastavak karijere, te će prema prvim prognozama s travnjaka izbivati najmanje godinu dana.

Kapetan Standarda Derour branio je nakon utakmice svog suigrača tvrdeći da Witsel nije imao namjeru ozlijediti Wasiliewskog i da ljudi ne budu prestrogi prema njemu.

Izgleda da su se upravo zato obojica našli na meti, pretpostavlja se bijesnih navijača Anderlechta ili poljske reprezentacije, koji su prijetnje smrću uputili putem e-maila. Trenutno su stoga kuće obojice pod policijskom zaštitom.
 

Pročitajte više