Prinčevi na krilima Pastorea "natrpali" Caen, Marseille do prve gostujuće pobjede

U 12. KOLU francuskog prvenstva PSG je na Parku prinčeva s 4:2 bio bolji od Caena, dok je Marseille, kao prošlogodišnji viceprvak, stigao do prve gostujuće pobjede sezone protiv Dijona.

Utakmica između PSG-a i Caena krenula je vrlo loše po domaćina s obzirom da je nakon samo 13 minuta igre Thomas Heurtaux doveo gostujuću momčad u vodstvo. Korner je izveo Bulot, a loptu koju su domaći nogometaši, uključujući s vratarom, samo promatrali kako leti prema petercu, u mrežu je pospremio Heurtaux.

Osmijeh domaćih navijača nakon početnog šoka vratio je Nene koji je sedam minuta nakon primljenog pogotka zabio za poravnanje s bijele točke. S rezultatom 1:1 se otišlo na poluvrijeme.

Nakon 11 minuta igre u nastavku Jeremy Menez doveo je domaćine u vodstvo svojim drugim pogotkom sezone, ali iz vrlo sumnjive situacije. Naime, Gameiro je oteo jednu loptu neopreznom obrambenom igraču Caena uz gol-aut liniju, ali prema usporenoj snimci čini se da je lopta ipak istu prešla.

Gamiero je uputio prizemnu loptu prema Menezu koji spretno pogađa za 2:1. Dvadeset minuta kasnije novi jedanaesterac za momčad PSG-a. "Asistent" je ponovno Gameiro koji je s leđa srušen prilikom skoka na ubačenu loptu, a sudac je istog trenutka pokazao na bijelu točku. Sigurni izvođač ponovno je bio Nene.

Nadu gostujućim nogometašima da bi mogli barem do boda vratio je Jerry Vandam nakon još jednog kornera na koji je domaća obrana ponovno vrlo loše reagirala. Međutim sve nade Caenu ugasio je najskuplje pojačanje PSG-a ovog ljeta, Javier Pastore, koji je nakon odličnog centaršuta, lijepo primirio loptu, napravio nekoliko koraka i s lijeve strane PSG-ovog napada pogodio suprotan kut Caenovog vratara.

Marseille je umalo prokockao vodstvo od 2:0 koje je stekao u svega 12 minuta igre u prvom djelu u utakmici protiv Dijona. Loic Remy doveo je gostujuću momčad u vodstvo nakon manje od 60 sekundi igre. Benoit Cheyrou u 12. minuti povisio je na 2:0 i tu je momčad Didiera Deschampsa stala s igrom, a Dijon je krenuo.

Nakon što je poluvrijeme završilo 2:0 za Marseille, trener domaćina na poluvremenu je u igru uveo Bricea Joviala. Napadač se treneru odužio pogotkom u manje od minutu igre provedene na terenu.

Benjamin Corgnet bacio je domaće navijače u delirij pogotkom u 63. minuti za 2:2. Ipak, Alou Diarra, koji je u igru ušao u 61. minuti utakmice zabija u 82. za konačnih 3:2 i prvu gostujuću pobjedu Marseillea ove sezone.

Le Championnat, 12. kolo, rezultati:

Ajaccio - Bordeaux 0:2 (Gouffran 25, 29)

Brest - Lorient 3:1 (Toure 4, Grougi 34, 43-11m / Manga 54)

Dijon - Marseille 2:2 (Jovial 46, Corgnet 63 / Remy 1, Cheyrou 12, Diarra 82)

Evian - Auxerre 3:1 (Sagbo 15, 42, Barbosa 69 / Dudka 71-11m)

Montpelier - Nancy 2:0 (Giroud 62, Camara 74)

PSG - Caen 4:2 (Nene 20-11m, 76-11m, Menez 56, Pastore 89 / Heurtaux 13, Vandam 82)

Lyon - St. Etienne (kasnije)

Redoslijed: 1. PSG 29, 2. Montpellier 26, 3. Lille (-1) 22, 4. Rennes (-1) 21.

Pročitajte više