Pripreme za Arsenal: Barcelona minimalno slavila protiv Zaragoze



NOGOMETAŠI Barcelone pobijedili su Zaragozu 1-0 na Nou Campu u srazu 27. kola španjolskog prvenstva. Gol odluke zabio je Seydou Keita na asistenciju Lea Messija.

Dogodilo se to u 43. minuti dvoboja, kada se Malijac najbolje snašao u gužvi pred golom nakon Argentinčeva prodora i prizemnog ubacivanja desnom nogom s desne strane 16-erca. Bila je to 15. Argentinčeva asistencija ove sezone u Primeri, te 21. ukupno u svim natjecanjima. U 39 odigranih utakmica u dresu katalonskog kluba tijekom sezone 2010/2011 Messi je skupio i 43 gola, od čega 27 u Primeri.

Barcelona je, kao i obično, dominirala utakmicom od prve do posljednje minute, no povremene su se prilike ukazivale i gostujućem sastavu. Osim što je uspio pobijediti, trener Josep Guardiola uspio je i odmoriti trojicu važnih igrača za dosad ključan Barcelonin dvoboj u sezoni: uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Arsenala na Nou Campu sljedećeg utorka. Sergio Busquets tako uopće nije ulazio u igru, David Villa je ušao u 64., a Andres Iniesta tek u 85. minuti.

Omaleni veznjak prvi se put ove sezone tako našao na klupi za pričuvne igrače. Kad je god bio spreman, igrao je od prve minute. Skupio je do ove utakmice najviše minuta na travnjaku Primerinih stadiona od svih Barçinih igrača, njih točno 2110. Nije Guardiola zato poštedio sebe samoga. Iako je trebao propustiti vođenje ove utakmice zbog lumbaga koji ga je prethodnih dana prikovao za bolnički krevet, a sve da bi zaliječen dočekao Arsenal, Guardiola se ipak pojavio na Nou Campu i odradio posao. U prvoodigranoj utakmici 27. kola Valencia je kao gost pobijedila Mallorcu 2-1 zahvaljujući dvama golovima reprezentativca Pabla Hernandeza.

Atletico bolji od Villarreala


Madridski Atletico pobijedio je na svom Vicente Calderonu momčad Villarreala 3-1 u posljednjoj subotnjoj utakmici 27. kola španjolskog nogometnog prvenstva.

Pogotke za domaću momčad postigli su trojica njihovih najboljih strijelaca: Jose Antonio Reyes (5. gol u Primeri ove sezone) u 5. minuti, Sergio Agüero (9.) u 68. i Diego Forlan (8.) u 72. minuti. Za ''žutu podmornicu'' strijelac je bio Giuseppe Rossi u 34. minuti. Njemu je to bio 14. ovosezonski prvenstveni pogodak.

Villarreal je i ovim nastupom potvrdio da nije u dobroj formi. Momčad je u zadnjih šest kola ostvarila samo jednu pobjedu u prvenstvu, u prošlom kolu kod kuće protiv Herculesa s 1-0. Budući da je ranije u subotu Valencia slavila u gostima kod Mallorce s 2-1, sada Valencia na trećem mjestu opet ima četiri boda više od Villarreala. Treće mjesto na kraju sezone vodi izravno u Ligi prvaka, a četvrto u kvalifikacije.

Primera, 27. kolo:


Mallorca – Valencia 1-2 (Ramis 31-11m / Hernandez 32, 56)

Barcelona – Zaragoza 1-0 (Keita 43)

Redoslijed: 1. Barcelona 74, 2. Real Madrid 64 (-1), 3. Valencia 54, 4.Villarreal 50 (-1), 5. Espanyol 40 (-1)...

Pročitajte više