Pritisci iz NBA lige: Utah Jazz prati Tomića s velikom pozornošću



SJAJNE izvedbe Ante Tomića nisu prošle nezapaženo u SAD-u. Dnevnik iz Salt Lake Cityja Deseret News pobliže je upoznao čitatelje s Tomićem, izabranim od Utah Jazza na draftu 2008. godine kao 44. izbor.

Deseret News piše kako je Tomić u Španjolskoj privukao pozornost na sebe odličnim utakmicama nakon što je NLB ligu zamijenio jačom ACB ligom. Naglašavaju kako Utah još uvijek nema u planu inzistirati na dolasku hrvatskog centra, no njegove izvedbe su svakako pod povećalom.

Tomić je s Realom potpisao na tri sezone s opcijom produljenja na još jednu, a sam je rekao kako ne razmišlja o NBA ligi.

"Uvijek idem korak po korak, tek sam došao u Španjolsku i ne razmišljam ni o čemu osim u Realu. Koncentriran sam na sadašnjost i želim što bolje igrati u Madridu. Što će biti potom vidjet ćemo", rekao je Ante Tomić o svom eventualnom odlasku u NBA ligu.

Klauzula na ugovoru koja mu dopušta odlazak ne brine trenera Ettorea Messinu baš zbog Tomićeva stava i želje da se prije odlaska potvrdi kao jedan od najkvalitetnijih igrača u Europi. No činjenica je da će, nastavi li igrati ovako dobro, pritisci iz SAD-a biti sve veći.

Pročitajte više