Privedena 192 navijača, Rusi imali noževe i boksere

SAT VREMENA uoči utakmice počeli su se događati neredi kojih su se svi pribojavali. Nedaleko stadiona napadnuti su policajci, sukobili su se navijači, oštećeni su automobili i jedan ugostiteljski objekt.

Oko 20 sati u Crnčićevoj ulici kod Maksimirskog stadiona došlo je do tučnjave u kojoj su sudjelovali domaći navijači. U ulici Svetice također je došlo do masovne tučnjave domaćih navijača, a tamo su napadnuti i policijski službenici, te je oštećen jedan ugostiteljski objekt. Jedan policajac je dobio bocu u glavu, te je prevezen u bolnicu. Dijagnosticirane su mu lakše tjelesne ozljede.

Do 24 sata privedeno je 15 ruskih navijača te 19 domaćih navijača koji su svi privedeni te će biti procesuirani pred prekršajnim sucem. Tri ruska navijača s jednog čarter leta bila su pod vidnim utjecajem alkohola te su zadržani u tranzitu i bit će vraćeni u matičnu zemlju. U policijsku stanicu tijekom podneva priveden je i jedan hrvatski navijač jer je kod njega pronađena bejzbol palica.

Na Jadranskoj aveniji zaustavljeno je oko 20 sati 148 ruskih navijača. Oni su iz hotela "I" krenuli pješice prema Maksimiru. Zbog narušavanja reda i mira su zaustavljeni, a kod desetak njih su pronađeno noževi, bokseri, rukavice za ozljeđivanje, i drugo. Većina njih su obrijane glave i u alkoholiziranom stanju. Iz te skupine nekolicina njih je privedena, dok su drugi preventivno zadržani i bit će nakon "čiščenja" grada prebačeni na svoje destinacije smještaja. Na njih će paziti policija sve dok ne izađu ih Hrvatske.

Zagreb su danas, a posebice bio oko Maksimira, nadlijetali helikopteri.

Prema procjeni organizatora očekivalo se oko 35 tisuća gledatelja, pri čemu oko 4 tisuće gostujućih navijača. No, na utakmicu je došao vrlo malen broj gostujućih navijača.

Ova se utakmica ocjenjena je kao utakmica visokog sigurnosnog rizika.

Galeriju fotografija pogledajte u desnoj koloni.

A.H.
Foto: Vlatka Hren

Pročitajte više