Prkačin: Kako smo igrali, još smo dobro i prošli

JASMIN REPEŠA je nakon sinoćnjeg debakla protiv Argentine logično zaključio kako je posljedica loše igre i lošeg rezultata manjak koncentracije koja je u dosadašnjim partijama krasila njegovu momčad. Posebno je istaknuo da mu je žao publike koja je u posljednje vrijeme čvrsto uz ovu reprezentaciju.

"Nismo bili koncentrirani kao na protekle dvije utakmice u skupini. Nismo sprovodili dogovor koji smo imali prije početka, a i poklopio se jako loš šuterski dan. U prvom dijelu smo promašili gotovo sve otvorene šuteve", požalio se Repeša i nastavio:

"Posebno mi je žao publike koja sve više prati našu reprezentaciju, no nadam se da ćemo izvući neke pouke iz ovog poraza i dobro se pripremiti za Litvu. Pokušat ćemo napraviti neke tehničke i taktičke promjene, no bez dobre koncentracije i pristupa ne možemo funkcionirati na ovom nivou."

Prkačin: Nismo bili impresionirani

Kapetan Prkačin je ironično dodao kako je rezultat povoljan ako se uzme u obzir kako je njegova momčad izgledala na parketu.

"Bili smo jako loši. U obrani nismo odigrali kako to mi možemo, iako se ne može reći da smo primili puno koševa. No, dvije minute prije kraja bili smo samo na 40 koševa, a to nije ozbiljna košarka. Kako smo danas izgledali, dobro smo na kraju i prošli."

Prka nije htio priznati da su jučer bili fascinirani Olimpijskim pobjednicima. Uzrok poraza, prema njemu, leži u lošem šutu koji je do sada nosio momčad.

"Ne bih rekao da smo bili fascinirani, to je bio takav dan. Protiv Australaca smo sve pogađali, a protiv Argentine upravo suprotno. Da je barem koja od silnih trica ušla bilo bi puno neizvjesnije i bili bi još u igri na poluvremenu. Čekamo rasplet utakmice Argentina Rusija i nadamo se da Rusija to neće dobiti. A ako Rusi dobiju, a mi dobijemo Litvu, to je još bolje. Ima puno kombinacija", zaključio je kapetan.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više